Όταν το κράτος απουσιάζει έρχονται τα μπουγελώματα…

11:21 29/8/2014 - Πηγή: Aixmi

Κουβάδες, νερά, παγάκια και διάσημοι. Πολλοί διάσημοι. Το διαδίκτυο και οι τηλε-οθόνες έχουν κατακλυστεί από μπουγελώματα διασημοτήτων. Γίνεται, βεβαίως, για καλό σκοπό. Στόχος η χρηματοδότηση της επιστημονικής έρευνας για τη θεραπεία της Αμυοτροφικής Πλάγιας Σκλήρυνσης (ALS).

Στις ΗΠΑ νοσούν 12.000 άνθρωποι, στην Ελλάδα 500. Από τη στιγμη της διάγνωσης η άνιση μάχη με το θανατο κρατάει 2, το πολύ 5 χρόνια.
Ο οργανισμός παραλύει σιγά σιγά και, κάποια στιγμή,

η καρδιά σταματά.

Κάτι χωλαίνει, όμως, σ’ αυτή την ιστορία.

Ένας φίλος μίλησε για «φιλανθρωπικό σόου πλουσίων». Δεν το υιοθετώ γιατί, ανεξαρτήτως κινήτρων και αισθητικής, υπάρχει αποτέλεσμα. Έχουν ήδη συγκεντρωθεί περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια. Αναρωτιέμαι, όμως, αν η έρευνα για μία σοβαρή ασθένεια σαν και αυτήν, η περίθαλψη των πολιτών και η προστασία των αναξιοπαθούντων και των ευπαθών ομάδων, δεν εξαρτάται από την υποχρέωση μίας οργανωμένης κοινωνίας να επιβεβαιώσει -έστω και στο ελάχιστο- τον λόγο της ύπαρξής της, αλλά από τη μεγαλοψυχία και την καλή διάθεση κάποιων πλουσίων.

Δεν ξέρω, πραγματικά δεν ξέρω… Ας σταματήσω εδώ, γιατί κάνει ζέστη και έχω καλή διάθεση να πάω να αγοράσω ένα παγωτό. Και αν η διάθεσή μου παραμείνει καλή στη διαδρομή, μπορεί να αγοράσω ενα παγωτό και στον παππού που πουλάει χαρτομάντηλα στο φανάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα