Το Λονδίνο η πιο δημοφιλής πόλη στον κόσμο

09:44 4/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Κορυφαίος τουριστικός προορισμός για το 2015 αναδείχθηκε το Λονδίνο κατακτώντας την πρώτη θέση – για πέμπτη φορά τα τελευταία εφτά χρόνια-, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση με τις πιο δημοφιλείς πόλεις για τους ξένους ταξιδιώτες που συντάσσει το «Κέντρο MasterCard για την Ανάπτυξη χωρίς Αποκλεισμούς».

Μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται ότι η βρετανική πρωτεύουσα θα έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 18 εκατομμύρια επισκέπτες, αριθμός που χαρίζει στο Λονδίνο την πρωτιά ανάμεσα

σε 132 πόλεις.

Είναι μεγάλη είδηση αν αναλογιστεί κανείς ότι οι τουρίστες αναμένεται να αφήσουν στην πόλη περισσότερα από 19 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η πρωτιά του Λονδίνου στην κατάταξη της MasterCard χαροποίησε ιδιαίτερα τον δήμαρχο της πόλης, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που το Λονδίνο κράτησε με υπερηφάνεια αυτό τον υψηλού κύρους τίτλο, τώρα που γιορτάζουμε άλλον έναν θριαμβευτικό χρόνο που έσπασε κάθε ρεκόρ για τον τουρισμό της πόλης».

Στην πρώτη πεντάδα της σχετικής λίστας βρίσκονται τρεις ευρωπαϊκές πόλεις – το Λονδίνο, το Παρίσι και η Κωνσταντινούπολη, με την Μπανγκόκ και το Ντουμπάι να κλείνουν την πεντάδα. Στην εικοσάδα υπάρχουν συνολικά εννέα ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: Βαρκελώνη (12η), Άμστερνταμ (13η), Ρώμη (14η), Μιλάνο (15η), Βιέννη (18η) και Πράγα (19η).

Keywords
Τυχαία Θέματα