Την απόλυση φοβούνται 4 στους 10 Έλληνες

09:21 28/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Την απόλυση φοβούνται 4 στους 10 Έλληνες, ενώ σε διευθυντικές θέσεις προτιμώνται οι άνδρες στην Ελλάδα και επιπλέον γίνονται διακρίσεις λόγω φύλου στο εργασιακό περιβάλλον. Αυτά είναι τα ευρήματα της τριμηνιαίας έρευνας Workmonitor της Randstad που αφορά το χρονικό διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, 4 στους 10 Έλληνες εργάζονται υπό τον φόβο της απόλυσης, καθώς το 40% των ανδρών και το 39%

των γυναικών θεωρούν πολύ πιθανή την απόλυση ή τη μη ανανέωση του συμβολαίου τους στους επόμενους έξι μήνες.

Πιο ανασφαλείς οι νέοι ηλικίας 18-24 ετών, όπου το ποσοστό αυξάνεται στο 57%, ενώ μεγαλύτερο από τον μέσο όρο φόβο απώλειας της εργασίας τους εμφανίζουν οι ερωτηθέντες που απάντησαν ότι έχουν χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης (42%).

Σύμφωνα με τους Ελληνες ερωτηθέντες, το 72% πιστεύουν ότι ο εργοδότης τους αντιμετωπίζει ισότιμα τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, αν και μόνο το 60% θεωρούν ότι και τα δύο φύλα υποστηρίζονται ισότιμα όταν κάνουν αίτηση για δουλειά ή στοχεύουν σε προαγωγή.

Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι υφίστανται ακόμη διακρίσεις λόγω φύλου στο εργασιακό περιβάλλον, καθώς σύμφωνα με το 68%, οι άνδρες προτιμώνται από τις γυναίκες, όταν δύο υποψήφιοι έχουν τα ίδια προσόντα για μια θέση.

Το 80% υποστηρίζουν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες συνάδελφοι ανταμείβονται το ίδιο από τον εργοδότη τους για παρόμοιους ρόλους.

Τα ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν ότι η προτίμηση στους άνδρες για διευθυντικές θέσεις είναι πολύ υψηλή στην Ελλάδα, σε ποσοστό 80%.

Keywords
Τυχαία Θέματα