SOS! Προστάτευσε τον σκύλο σου από τους ψύλλους

09:20 28/9/2016 - Πηγή: iPop

Το φθινόπωρο αποτελεί μια περίεργη εποχή, καθώς οι ψύλλοι απειλούν τον σκύλο σου. Πρέπει, λοιπόν, να προστατεύσεις τον πιστό σου φίλο και μάλιστα άμεσα πριν τα μικρά ζωύφια του επιτεθούν. Επειδή, ξέρουμε ότι δεν γνωρίζεις πολλά για το συγκεκριμένο ζήτημα είμαστε εδώ και θα σε βοηθήσουμε.

Τονίζουμε, πως το δάγκωμα των ψύλλων είναι επώδυνο για τους σκύλους και σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις μπορούν ακόμα και να μεταδώσουν ασθένειες.

Τι
να κάνεις για να προστατεύσεις τον σκύλο σου;

Μην ξεχνάς την ειδική αμπούλα ή το χάπι: Αυτοί είναι οι δύο κύριοι τρόποι να προστατεύσεις το σκύλο σου. Αν έχεις μικρόσωμο σκύλο καλό θα ήταν να του βάζεις μόνο αμπούλα. Σε περίπτωση που ο φίλος σου είναι πάνω από δύο κιλά μπορείς να του δώσεις και το χάπι το οποίο θα προμηθευτείς από τον κτηνίατρο.
Βάλε του κολάρο: Στο εμπόριο θα βρεις ένα ειδικό κολάρο συνήθως ανοιχτόχρωμο το οποίο κρατά μακριά τους ψύλλους και γενικότερα τα ζωύφια.Προσοχή στη βόλτα: Αν ο σκύλος έχει κολλήσει ψύλλους στο παρελθόν και ξέρεις από που μην ρισκάρεις να τον πας ξανά εκεί.
Καθημερινό ψάξιμο: Κάθε φορά που επιστρέφετε από τη βόλτα καλό θα είναι να ψάχνεις τον σκύλο σου. Για να κάνεις πιο εύκολη τη διαδικασία χτένισε τον προσεκτικά με μια λεπτή χτένα.

The post SOS! Προστάτευσε τον σκύλο σου από τους ψύλλους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα