Τι τρέχει…τι τρέχει με το νέο φορέα της δημοκρατικής παράταξης;

19:37 23/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Κόσμος τρέχει, είναι οι πολίτες που άφησαν τον καναπέ για να εκφραστούν δημοκρατικά και να στηρίξουν ένα εγχείρημα, όχι τόσο συνηθισμένο στη χώρα μας. Αρχηγός του εγχειρήματος, της προσπάθειας, δηλαδή, για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα της δημοκρατικής παράταξης, μια γυναίκα,“dux femina facti”.

Αυτόν τον χαρακτηρισμό (αρχηγός του εγχειρήματος, γυναίκα) χρησιμοποιεί ο λατίνος ποιητής Βεργίλιος παρουσιάζοντας στην Αινειάδα του την Διδώ να αναλαμβάνει με ανδρική πυγμή την αρχηγία της επιχείρησης για την αναγκαστική φυγή της από την πατρίδα και την ίδρυση του βασιλείου της στην Καρχηδόνα.

Ο Βεργίλιος απέδειξε με την πέννα του ότι οι γυναίκες μπορούν να μάχονται ισότιμα προς τους άνδρες, γι’ αυτό και θεωρήθηκε ο πρώτος «φεμινιστής» ποιητής της αρχαιότητας.

Η “dux”του εγχειρήματος για τη δημοκρατική παράταξη, Φώφη Γεννηματά επέτυχε περισσότερο από κάθε προσδοκία και απογοήτευσε όσους απαξίωσαν ή και ειρωνεύτηκαν την φιλόδοξη προσπάθεια.

Ας ευχηθούμε η προσπάθεια αυτή να οδηγήσει και στο επιθυμητό αποτέλεσμα για όσους έτρεξαν και στήριξαν ένα εγχείρημα, που αποτελεί όραμα πολλών χρόνων. Ας πρυτανεύσει, στη σκέψη όλων των πρωταγωνιστών στην προσπάθεια για τον ενιαίο φορέα της δημοκρατικής παράταξης, το αρχαίο ρητό : η ισχύς εν τη ενώσει !

The post Τι τρέχει…τι τρέχει με το νέο φορέα της δημοκρατικής παράταξης; appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα