Τσακαλώτος: Θα έπρεπε να καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό

18:19 23/11/2017 - Πηγή: Aixmi

«Ξαναχτύπησε» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και από το βήμα της Βουλής παραδέχτηκε ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση δεν είναι δίκαιος και θα έπρεπε να τον καταψηφίσουν, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει καλύτερη στρατηγική….
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι επειδή είναι άδικος τον καταψηφίζουμε και εμείς και πάμε σε εκλογές

για να έρθει άλλος συνασπισμός. Δεν το επιλέξαμε. Επιλέξαμε να παλέψουμε μέσα στους συσχετισμούς. Δεν βλέπω από Αριστερά να υπάρχει καλύτερη στρατηγική πως θα πάμε από το Α στο Β και πως θα ήταν καλύτερα στο Γ. Δεν είμαστε στο Γ».

Πάντως στην έναρξη της ομιλίας του ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην αύξηση των φορολογικών εσόδων λέγοντας: «Η αύξηση ένα δισ. ευρώ που καταγράφεται στον προϋπολογισμό είναι 456 εκ. ευρώ από το φόρο εισοδήματος και 439 εκ. ευρώ από τον φόρο κατανάλωσης. Η αύξηση φόρου εισοδήματος είναι 178 εκ. ευρώ από αύξηση του ΑΕΠ, 278 εκ. ευρώ από εφαρμογή διαφόρων μέτρων (48 εκ. ευρώ θα είναι από airbnb, 41 εκ. ευρώ από την κατάργηση απαλλαγής βουλευτών, 121 εκ. ευρώ από έκπτωση φόρων ιατρικών δαπανών, 68 εκατ. από κατάργηση έκπτωσης σε παρακρατούμενους φόρους). Αυτή είναι η αύξηση φορολογίας από εισόδημα. Η αύξηση του φόρου κατανάλωσης οφείλεται στην αποθεματικοποίηση καπνικών προϊόντων. Άρα, από το σκέλος εισόδων η μόνη διαφορά είναι τα 189 εκατ. ευρώ» κατέληξε σχετικά ο κ.Τσακαλώτος.

Επίσης, εξαπέλυσε πυρά κατά της ΝΔ σχετικά με το πρόγραμμα της για μείωση φορολογικών συντελεστών με παράλληλη μείωση δημοσίων δαπανών Όπως είπε το πρόγραμμα αυτό οδηγεί, είτε σε απολύσεις, είτε σε μείωση μισθών: «Είτε θα απολύσετε έναν στους δέκα εργαζόμενους ή θα μειώσετε τους μισθούς κατά 10%» είπε χαρακατηριστικά.
Και λίγο πριν το τέλος αναρωτήθηκε: «Είναι ο προϋπολογισμός δίκαιος; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα.Με απόλυτο τρόπο δεν είναι δίκαιος αυτός ο προϋπολογισμός! Αλλά αναγνωρίζουμε ότι είναι ένας προϋπολογισμός μέσα στις συγκεκριμένες πολιτικοοικονομικές συνθήκες που επικρατούν διεθνώς και στην Ευρώπη».

The post Τσακαλώτος: Θα έπρεπε να καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα