Τη Χίλαρι «στέφουν» νικήτρια οι δημοσκοπήσεις -Δε θα δεχθεί το αποτέλεσμα ο Τραμπ, λένε οι ψηφοφόροι

19:56 25/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Σχεδόν 7 στους 10 ψηφοφόρους σε όλες της Πολιτείες πιστεύουν ότι η Χίλαρι Κλίντον θα είναι η νέα Πρέοδρος των ΗΠΑ, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα δεχθεί τα αποτελέσματα σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN/ORC. Την ίδια ώρα οι Αμερικανοί εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι οι εθνικές ψήφοι για Πρόεδρο θα μετρηθούν γρήγορα και με ακρίβεια μεγαλύτερη από

ότι το 2008.

Πάντως, αρνητικά παραμένουν για τον Ντόναλντ Τραμπ τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και στις πολιτείες κλειδιά, ενώ δημοσκόπηση της New York Times στους ήδη ψηφίσαντες (στις πολιτείες όπου οι κάλπες ανοίγουν νωρίτερα) δίδει 61% στη Χίλαρι Κλίντον, έναντι 34% στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο σημερινός μέσος όρος όλων των μεγάλων δημοσκοπήσεων – βάσει του RealClearPolitics.com – δίδει 48,3% στην Χίλαρι Κλίντον έναντι 42,2% .

Ωστόσο η διαφορά εκτοξεύεται στις 9 ποσοστιαίες μονάδες (48% έναντι 39%) σύμφωνα με τη «Σούπερ Δημοσκόπηση» του CNN, η οποία είναι ο μέσος όρος των πέντε πλέον πρόσφατων τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων μεγάλων εταιρειών.

Χαρακτηριστικό του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Ντόναλντ Τραμπ είναι η σημερινή δημοσκόπηση του Upshot/Siena στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας, την οποία κέρδισε ο Μιτ Ρόμνεϊ το 2012. Η Χίλαρι Κλίντον την κερδίζει σε αναμέτρηση 3 υποψηφίων με επτά ποσοστιαίες μονάδες διαφορά (Κλίντον 46% -Τραμπ 39% -άλλος 15%) και με 8 ποσοστιαίες σε αναμέτρηση με τον Τραμπ (49% 41%).

Η κακή απόδοση του Ντόναλντ Τραμπ στη Βόρεια Καρολίνα επιδεινώνει τις δημοσκοπικές αποδόσεις του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για τη θέση του κυβερνήτη (ο Ρεπουμπλικανός ΜακΚρόρι με 45% βρίσκεται πίσω από τον Δημοκρατικό Κούπερ 51%) ενώ στη Γερουσία ο Ρεπουμπλικανός Burr με 46% βρίσκεται μία ποσοστιαία μονάδα πίσω από τον Δημοκρατικό Ρος (47%).

Πολλοί είναι οι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικανών για έδρες στη Βουλή και τη Γερουσία, που έχουν δηλώσει δημόσια ότι είτε θα ψηφίσουν άλλον υποψήφιο, ή απλά πως δεν υποστηρίζουν Τραμπ. Σύμφωνα με το δίκτυο ABC, υπάρχουν 34 υποψήφιοι (οι 6 για τη Γερουσία) εκ των οποίων οι 20 είναι σε πολύ δύσκολες αναμετρήσεις.

Καλύτερη είναι η κατάσταση για τον Ντόναλντ Τραμπ στη Βουλή, όπου εξ αιτίας της διαμόρφωσης των εκλογικών περιφερειών σε ελεγχόμενες από Ρεπουμπλικανούς πολιτείες, η θέση των βουλευτών είναι ασφαλέστερη. Μόλις 10 Ρεπουμπλικανοί βουλευτές που διεκδικούν επανεκλογή έχουν δηλώσει πως δεν υποστηρίζουν Τραμπ, καθώς οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν ότι κινδυνεύουν να χάσουν στις 8 Νοεμβρίου.

Keywords
Αναζητήσεις
βεβαιη νικητρια η χιλαρι
Τυχαία Θέματα