Θρίαμβος του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ με 84-76

23:54 5/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα που νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (84-76) και πλέον είναι πρώτος στον όμιλο του Top 16. Οι Πειραιώτες σε ένα καταπληκτικό σε ατμόσφαιρα ΣΕΦ επιβλήθηκαν κατά κράτος της ρωσικής «αρκούδας» , έπαιξαν τρομερή άμυνα μέσα από τη διαδικασία της οποίας βρήκαν πολλούς πόντους στην επίθεσή

τους.

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός δύσκολα θα χάσει την πρόκριση στα play offs (είναι ο αρχικός στόχος του), αλλά έχει αυξήσει αρκετά τις πιθανότητες να παίξει σε αυτά με πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός συνήλθε γρήγορα μετά το αρχικό μούδιασμα (2-8, 3’) και με την είσοδο των Χάντερ και Πρίντεζη η εικόνα άλλαξε άμεσα προς το καλύτερο. Η άμυνα έσφιξε πάρα πολύ με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να βρίσκουν με δυσκολία τον δρόμο προς το καλάθι. Όχι πως οι Πειραιώτες τον έβρισκαν ευκολότερα, απλά ο Πρίντεζης εκμεταλλεύτηκε την άμυνα των Νίκολς και Κορόμπκοφ και έδωσε το έναυσμα. Συνεχόμενα τρίποντα από Μάντζαρη και Σπανούλη έστειλαν τη διαφορά ακόμη και στο +8 (43-35).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η άμυνα έμεινε στα ίδια επίπεδα και η «ερυθρόλευκη» επίθεση βελτιώθηκε. Σπανούλης και Λοτζέσκι ευστοχούσαν από παντού, οι υπόλοιποι συμπρωταγωνιστούσαν όποτε και όπως χρειαζόταν και η διαφορά πήγε με τη λήξη της τρίτης περιόδου στη μέγιστη τιμή της (+11, 64-53).

Η ΤΣΣΚΑ είναι απίστευτη ομάδα και ήταν λογικό να αντιδράσει οπότε και με τρίποντο του Τεόντοσιτς μείωσε σε 69-64 (35’). Το ίδιο όμως έκανε και ο Ολυμπιακός μέσω της άμυνάς τους. Δύο συνεχόμενα «κλειδώματα» έφεραν 4 πόντους στην επίθεση και το 75-68 (37’). Οι φιλοξενούμενοι και πάλι μείωσαν όμως (77-73, 39’), ωστόσο και πάλι η άμυνα μαζί με δύο επιθετικά ριμπάουντ του Ντάνστον σφράγισαν τη νίκη του Ολυμπιακού.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η άμυνα του Ολυμπιακού ανάγκασε σε 16 λάθη την ΤΣΣΚΑ ενώ οι Πειραιώτες έδωσαν και 4 περισσότερες ασίστ. Πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης έπαιξαν φυσικά και τα 9 εύστοχα τρίποντα που βρήκε ο Ολυμπιακός.

MVP: Όλοι ήταν υπέροχοι αλλά ξεχώρισε ο Βασίλης Σπανούλης που ήταν απίστευτος. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έπαιξε 27:26 που αγωνίστηκε και είχε 19 πόντους με 4/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 8/9 βολές, πήρε ένα ριμπάουντ, έδωσε 5 ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και υπέπεσε σε 2 λάθη.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Σόνι Γουίμς προερχόταν από 3 εβδομάδες απραξίας και φάνηκε στο παρκέ. Ο Αμερικανός έπαιξε 12:28 και έμεινε άποντος χωρίς προσπάθεια, με ένα ριμπάουντ και μία ασίστ.

ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: Με το σκορ στο 79-74 ο Κάιλ Χάινς κρεμάστηκε από το στεφάνι και κέρδισε κατοχή της μπάλας. Ο Σφαιρόπουλος το αντιλήφθηκε, επέμενε για χρήση του instant replay και δικαιώθηκε απόλυτα. Ακολούθησαν 2/2 του Σπανούλη και τέλος το ματς.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Κατάμεστο το ΣΕΦ και ίσως η καλύτερη φετινή ατμόσφαιρα (εξαίρεση το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα). Παλμός, χειροκρότημα και στήριξη από 11.000 περίπου οπαδούς του Ολυμπιακού. Απίστευτη η βοήθεια η οποία παρείχαν στην ομάδα τους

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/698491/olympiakos-tsska-moshas-84-76

Keywords
Τυχαία Θέματα