Απίστευτο: Ο Τσάβες ήταν νεκρός 2 μήνες κι η κυβέρνηση το έκρυβε

22:26 5/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο αντισυνταγματάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, Λίμσι Βιγιαφάνα Χοσέ Σαλασάρ, που υπήρξε για χρόνια υπεύθυνος της προσωπικής ασφάλειας του εκλιπόντος προέδρου της χώρας, αποκάλυψε χθες πως ο Τσάβες στην πραγματικότητα δεν πέθανε, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στις 5 Μαρτίου του 2013, αλλά στις 30 Δεκεμβρίου του 2012.

Ο κ. Σαλασάρ, που αποστάτησε στις ΗΠΑ πριν δύο μήνες, αποκάλυψε το στοιχείο αυτό στον Γκιγέρμο Κότσες, τέως πρέσβη της Βενεζουέλας στον

Οργανισμό των Αμερικανικών Κρατών.

Συγκεκριμένα, ο Κότσες ανάρτησε πριν λίγες ημέρες μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, γράφοντας «ο Σαλασάρ μου επιβεβαίωσε πως ο Τσάβες πέθανε στις 7.32 το απόγευμα της 30ής Δεκεμβρίου 2012. Πόσα ψέματα είπαν προκειμένου να αποκρύψουν τον θάνατό του, οι ξεδιάντροποι!».

Αν οι ισχυρισμοί αποδειχτούν ορθοί, η κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο θα έχει να λογοδοτήσει απέναντι στην αντιπολίτευση, η οποία πλέον την κατηγορεί ανοικτά πως μεταξύ Δεκεμβρίου 2012-Μαρτίου 2013 πέρασε μια σειρά από νόμους που υποτίθεται πως υπογράφηκαν από τον, ήδη νεκρό, Τσάβες, γεγονός που απειλεί την νομιμότητα της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα