Θρίαμβος Στεφανίδη: Χρυσή στο Ρίο (ΒΙΝΤΕΟ)

10:13 20/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Στον έβδομο ουρανό η βασίλισσα του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη που κατέκτησε το χρυσό στους Ολυμπιακούς του Ρίο, στον τελικό του επί κοντώ γυναικών με 4,85μ.

Το ασημένιο πήρε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με το ίδιο ύψος και το χάλκινο η Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ με 4,80μ.

Πραγματοποιώντας μία εξαιρετική χρονιά όπου χρίσθηκε παγκόσμια πρωταθλητρια και με εκπληκτική πορεία στο Diamond League η ελληνία επικοντίστρια πέτυχε να ανέβει και στο υψηλότερο βάθρο στους Ολυμπιακούς.

Είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας

στο επί κοντώ στην ιστορία της διοργάνωσης και το 7ο χρυσό. Συνολικά η Ελλάδα έχει στον στίβο 30 μετάλλια, 7 χρυσά, 12 ασημένια και 11 χάλκινα.

Μετά τον θρίαμβο η Κατερίνα Στεφανίδη μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ είπε:

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη, δεν είχα καταλάβει τι γίνεται είμαι παρά πολύ χαρούμενη. Ήξερα ότι είναι ένα ύψος που το έχω (4.85) είναι κάτι που το κάνω όλο το χρόνο φέτος».

Σε ερώτηση γιατί δεν έβλεπε τις προσπάθειες των αντιπάλων της είπε:

«Δεν κοιτούσα τις προσπάθειες των άλλων, όμως είναι κάτι που κάνω γενικά φέτος γιατί έχω παρατηρήσει ότι με επηρεάζει. Όχι, τόσο το εάν κάποια περάσει ένα ύψος, αλλά τις λεπτομέρειες του άλματος της. Βέβαια, στην τρίτη προσπάθεια της Μόρις ήταν το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί γιατί όλοι πανηγύριζαν και δεν ήξερα τι είχε γίνει» συμπλήρωσε.

«Δεν ανησύχησα. Είχα στο μυαλό μου ότι τα μετάλλια μπορεί να κρίνονταν ακόμα και στα 4.90μ. Όταν μπήκα στη δεύτερη προσπάθειά μου στους Ολυμπιακούς είπα μέσα μου ότι αυτή είναι η τελευταία μου προσπάθεια και μου βγήκε το 4.80μ. Το ίδιο έκανα και στο 4.85μ και εκεί έπιασε. Βέβαια, το δοκίμασα και στο 4.90 αλλά δεν έπιασε. Ο Μιτς πίστευε στο χρυσό μετάλλιο περισσότερο από εμένα. Ακόμα και στο Ευρωπαϊκό είχα μία αμφιβολία αλλά με έκανε να το πιστεύω. Για τον αγώνα εδώ είχαμε πει ότι το 4.85μ είναι σημαντικό ύψος και μου βγήκε. Δεν το πιστεύω. Κάνω επί κοντώ από τα δέκα μου. Έχω περάσει πολλά προβλήματα. Μου έχει πάρει πολλά χρόνια να ξαναφτάσω σε αυτό το επίπεδο και για αυτό είναι τόσο σημαντικό αυτό το μετάλλιο», δήλωσε η χρυσή Ολυμπιονίκης, ενώ με ένα χαμόγελο στα χείλη ζήτησε συγγνώμη από τους Ελληνες που «μας ξενύχτησε» και ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης.

Στη συνέχεια η χρυσή Ολυμπιονίκης έκανε μια μικρή αναδρομή στην καριέρα της λέγοντας:

«Κάνω επί κοντώ από τα 10 μου με πολλές ατυχίες, πέρασαν πολλά χρόνια να φτάσω σε αυτό το επίπεδο και για αυτό είναι τόσο σημαντικό αυτό το μετάλλιο για μένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα