Ευθύνες στον νεκρό καπετάνιο της λάντζας επιρρίπτει τώρα ο 77χρονος

21:37 19/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Ευθύνες στον καπετάνιο της λάντζας φέρεται να επέρριψε κατά την απολογία του ο 77χρονος κατηγορούμενος για το τραγικό δυστύχημα της σύγκρουσης σκαφών ανοιχτά της Αίγινας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ατόμων την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 77χρονος φερόμενος ως κυβερνήτης του ταχύπλοου, ο οποίος παρέμεινε για περισσότερες από έξι ώρες στα δικαστήρια Πειραιά, απολογήθηκε μέσω υπομνήματος, ωστόσο απάντησε και σε σειρά ερωτήσεων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες,

στο υπόμνημα ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι υπαίτιος του δυστυχήματος είναι ο καπετάνιος του τουριστικού σκάφους, αφού δεν του παραχώρησε την προτεραιότητα λόγω θέσης, καθώς ο ίδιος ήταν δεξιά. Επέμεινε επίσης ότι δεν έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και τόνισε ότι εγκατάλειψε το τουριστικό σκάφος, επειδή το ταχύπλοο είχε ρήγματα και φοβήθηκε ότι θα βυθιζόταν και αυτό.

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο 77χρονος φέρεται να υποστήριξε επιπλέον ότι δεν προσπάθησε να πετάξει σωσίβια στους ναυαγούς, αρχικά επειδή τα ατομικά σωσίβια δεν έχουν αρκετό βάρος και συνεπώς δεν θα έφταναν ποτέ στα χέρια των ανθρώπων, και κατά δεύτερον επειδή είχαν σβήσει οι μηχανές του σκάφους και ο άνεμος έσερνε το σκάφος σε αντίθετη κατεύθυνση από τους ναυαγούς. Άρα, κατά τον 77χρονο, οι υπερήλικες επιβάτες του δεν είχαν την δύναμη να αντιδράσουν και να κάνουν την οποιαδήποτε προσπάθεια διάσωσης.

Την ίδια ώρα, το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την οικογένεια Κατιφέ, που θρηνεί την απώλεια του πατέρα και της ανήλικης κόρης, κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης «στις οποίες μετείχαν τουλάχιστον πέντε πρόσωπα, τα οποία ούτε καν προσήχθησαν ενώπιον των αρχών».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρίας «Βλάσης και Συνεργάτες» τονίζονται τα εξής:
«Την 16-08-2016 και περί ώρα 12:30, στην περιοχή της Μονής στην Αίγινα, το τουριστικό σκάφος “Ντουέντε” σκόρπισε τον θάνατο, αφαιρώντας τέσσερις ανθρώπινες ζωές, μεταξύ των οποίων και του Θεοδοσίου Κατιφέ και της πεντάχρονης κόρη του Σεβαστής.

Το συγκεκριμένο σκάφος, με κυβερνήτη τον Θ. Λ. κατά μεταγενέστερη δήλωση του ιδίου, αφού εγκατέλειψε αβοήθητους τους ναυαγούς που εκείνο δημιούργησε, επιδόθηκε σε μία προσπάθεια κάλυψης, συγκάλυψης και αποφυγής ευθυνών, την ίδια χρονική στιγμή που πλήθος προσώπων είχε ανάγκη για άμεση παροχή βοήθειας, που πιθανώς θα έσωζε ζωές.

Μετά από συνεννόηση με δικούς του ανθρώπους, όπως ο ίδιος ο φερόμενος χειριστής αναφέρει, προσήλθε σκάφος που ρυμούλκησε το δικό του, αλλά και έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος δύο φουσκωτά, ένα μεγάλο, το οποίο παρέλαβε και αποβίβασε τους τρεις συνεπιβαίνοντες του, στις ακτές της Αίγινας και ένα άλλο φουσκωτό το οποίο παρέλαβε τον ίδιο τον φερόμενο κατά δήλωση του ως κυβερνήτη και τον οδήγησε στην περιοχή Φάρος, όπου αυτοκίνητο άλλου προσώπου, τον παρέλαβε και τον οδήγησε στο Λιμεναρχείο Αίγινας, 2,5 ώρες μετά το συμβάν. Εκεί εμφανίσθηκε με τον δικηγόρο του, με τον οποίο προφανώς είχαν επικοινωνία κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ συμβάντος και εμφανίσεως του στο Λιμεναρχείο.

Την ίδια ώρα άνθρωποι πέθαιναν αβοήθητοι, αλλά ο συγκεκριμένος κατά δήλωση του κυβερνήτης, αφού αποποιήθηκε κάθε ευθύνης, δήλωσε και τα ονόματα των συνεπιβαινόντων του, όλοι κατά δήλωση του αρκετά μεγάλοι ηλικιακά, αλλά με διάθεση για κρουαζιέρα, με ταυτόχρονη ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων από ισχυρές σε ιπποδύναμη μηχανές.

Επειδή ουδείς από τους ισχυρισμούς αυτούς αντέχει σε σοβαρή κριτική, παρακαλούμε οποιονδήποτε αυτόπτη μάρτυρα είδε το συμβάν, ή τις προσπάθειες συγκάλυψης του, στις οποίες μετείχαν τουλάχιστον πέντε πρόσωπα, τα οποία ούτε καν προσήχθησαν ενώπιον των αρχών, να προσέλθει και να καταθέσει, για να φωτιστεί η αλήθεια. Το έχει ανάγκη η οικογένεια των θυμάτων, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα