Θρίαμβος για Φιγιόν – «Σπίτι» του ο Σαρκοζί

09:03 21/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Αποκλείστηκε από τη μάχη για το χρίσμα της γαλλικής Κεντροδεξιάς για την Προεδρία ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, στις χθεσινές εκλογές του κόμματος. Οι δύο που θα κονταροχτυπηθούν στον δεύτερο γύρο είναι ο Φρανσουά Φιγιόν, πρώην πρωθυπουργός, και ο Αλέν Ζιπέ. Ωστόσο, σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα ο Φιγιόν θεωρειται εκτός απροόπτου ο εκλεκτός

των Ρεπουμπλικανών, που θα κληθεί να δώσει τη μάχη ενάντια στην Ακροδεξιά, Μαρίν Λεπέν.

Ο 62χρονος Φιγιόν, αν και ξεκίνησε την κούρσα ως το αουτσάιντερ, κέρδισε με 44%, ενώ τον ακολούθησε ο δήμαρχος του Μπορντό με 28,1%. ΟΝικολά Σαρκοζί συμβιβάστηκε με την τρίτη θέση συγκεντρώνοντας το 21,1%, ενώ δήλωσε πως θα στηρίξει τον Φρανσουά Φιγιόν στη δεύτερο γύρο. Αποχαιρετώντας τους ψηφοφόρους του είπε: «Τρέφω μεγάλη εκτίμηση για τον Ζιπέ, αισθάνομαι πιο κοντά όμως στις πολιτικές επιλογές του Φρανσουά Φιγιόν» και σημείωσε πως είναι έτοιμος να ζήσει στο εξής «με περισσότερα ιδιωτικά και λιγότερα δημόσια πάθη». Μοναδικός του στόχος, «ο υποψήφιος που επιλέξατε να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές».

Ακολουθούν οι Μπρινό Λε Μερ (2,5%), που θα στηρίξει Φιγιόν, Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ (2,5%), που θα στηρίξει Ζιπέ, Ζαν-Φρεντερίκ Πουασόν (1,4%) και Ζαν-Φρανσουά Κοπέ (0,3%).

Keywords
Τυχαία Θέματα