Ωδή στη γυναίκα που «γύρισε σπίτι», ένας σπαρταριστός, διαφορετικός μονόλογος στο θέατρο ΠΚ

03:07 21/11/2016 - Πηγή: Aixmi

ΓΥΡΙΣΑ ΣΠΙΤΙ

Την γυναίκα και τους προβληματισμούς της που κανείς -εκτός από την ίδια- δεν αφουγκράζεται, την οποία ύμνησε με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, ένας από τους σημαντικότερους θεατρανθρώπους παγκοσμίως, ο Ντάριο Φο, «ξανασυστήνει» στο Αθηναϊκό κοινό η ταλαντούχα Βάσια Βασιλείου υπό την άκρως ενδιαφέρουσα και σύγχρονη – κινηματογραφική σκηνοθετική ματιά του ηθοποιού – σκηνοθέτη Γιάννη Τσούκα.

Η ευρηματική απόδοση του μονόλογου «Γύρισα Σπίτι» παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στο φιλόξενο θέατρο ΠΚ στο Νέο Κόσμο,

προσφέροντας μία ώρα γέλιου, αλλά και υπενθυμίζοντας το φάσμα των προβληματισμών της κάθε γυναίκας με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Ιδιαίτερη μνεία, πέραν της απαιτητικής ερμηνείας επί σκηνής που φέρνει εις πέρας έξοχα η Βάσια Βασιλείου, πρέπει να δοθεί στην μινιμαλιστική αλλά περιεκτική σκηνοθετική οπτική του Γιάννη Τσούκα, αλλά και στην μουσική επιμέλεια που επίσης υπογράφει ο ίδιος, δίνοντας την αναγκαία ταχύτητα στην παράσταση, φέρνοντάς την ολοκληρωτικά στο «σήμερα».

Η ηρωίδα στη σκηνή συστήνεται, εκτίθεται, δοκιμάζεται, τολμά να μοιραστεί πράγματα, απελευθερώνεται, ανακουφίζεται.

Ο θεατής – γυναίκα είτε άνδρας, μαζί της, θα χαρεί, θα διασκεδάσει αλλά και θα αναθεωρήσει τι τελικά μπορεί να απασχολεί τη γυναίκα. Όχι του σήμερα – ούτε του χθες.Μα τη γυναίκα, που -μονίμως- εκκρεμεί το αν μπορεί κανείς – κι ο εαυτός της ακόμα, να αποκωδικοποιήσει…Κάθε Κυριακή στις 21:15 (έως 18/12), στο θέατρο ΠΚ (Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2,Νέος Κόσμος – Τηλ.: 2109011677)Κλείστε εδώ τα εισιτήριά σαςΣκηνοθεσία: Γιάννης Τσούκας
Ερμηνεία: Βάσια Βασιλείου
Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Μακιγιάζ: Ελισάβετ Πέτρου
Φωτογραφίες: Τάκης Χρυσικός
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Τσούκας
Βοηθός ενδυματολόγου: Χριστίνα Ευσταθίου*Follow on Twitter: @VagLiak
Keywords
Τυχαία Θέματα