Ινδία: Σκότωσαν και έκαψαν την κόρη τους επειδή ερωτεύτηκε άνδρα άλλης κάστας

21:30 13/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Οικογένεια στη Νότια Ινδία, στην περιοχή Νανζακουντού, προτίμησε να δολοφονήσει την 21 ετών κόρη τους, παρά να την αφήσει να έχει σύντροφο από χαμηλότερη κάστα. Και όχι μόνο τη δολοφόνησε, αλλά την έκαψε για να εξαφανίσει τα ίχνη της δολοφονίας.

Όταν το κορίτσι με το όνομα Μαντχού ανακοίνωσε στους γονείς της ότι έχει ερωτευτεί έναν συμφοιτητή της από το πανεπιστήμιο, ο οποίος όμως είναι χαμηλότερης κάστας, εκείνοι αντέδρασαν με βία. Την έκλεισαν σε ένα δωμάτιο, πατέρας και μητέρα άρχισαν να την χτυπούν και στη συνέχεια την δολοφόνησαν.

Ανακοίνωσαν την επόμενη

μέρα ότι η κόρη τους πέθανε και αμέσως την αποτέφρωσαν με μια σύντομη κηδεία. Οι γείτονες που έμαθαν για τον θάνατο, και την άμεση αποτέφρωση ενημέρωσαν την αστυνομία. Όλα έδειχναν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Αν και από καταθέσεις μαρτύρων προκύπτει πως βασικοί ύποπτοι για τον ξαφνικό θάνατο της κοπέλας είναι οι γονείς, και η αιτία που αποκαλύπτεται είναι η κοινωνική διαστρωμάτωση, ο πατέρας και η μητέρα της 21χρονης κρατούν το στόμα τους κλειστό.

Η αστυνομία όμως έχει συλλέξει τις στάχτες της φοιτήτριας και ευελπιστεί έστω και έτσι να αποκαλύψουν το μυστικό του θανάτου της για να απαγγελθούν κατηγορίες στους γονείς της.

Υπενθυθμίζεται ότι η κοινωνική διαστρωμάτωση στην Ινδία βασίζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια στις κάστες. Ούτε στην οικονομική ευμάρεια, ούτε στους κοινωνικούς τίτλους. Οι κάστες είναι ένα κλειστό κοινωνικό σύστημα που ήταν εντονότατο μέχρι τον 20 αιώνα, αλλά σε κάποιες περιοχές διατηρείται σε κάποιες παραδοσιακές περιοχές ακόμη και σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα