Θερμές χειραψίες Παπανδρέου – Γεννηματά – Σημίτη στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ

22:20 22/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου διοργάνωσε την Τετάρτη το «Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου» – ΙΣΤΑΜΕ

Στην εκδήλωση κλήθηκαν όλα τα μεγάλα ονόματα του ΠΑΣΟΚ από την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά μέχρι τους πρώην πρωθυπουργούς Γιώργο Παπανδρέου

και Κώστα Σημίτη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, που προσήλθε μαζί με τον Δημήτρη Ρέππα και τον Φίλιππο Σαχινίδη αντάλλαξε θερμή χειραψία τόσο με τον Κώστα Σημίτη όσο και με την Φώφη Γεννηματά.

Στην ομιλία της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου απαιτεί: «…απ’ όλα να φανούμε αντάξιοι της κληρονομιάς του.

Να αγωνιστούμε για να δώσουμε τις σωστές απαντήσεις στις προκλήσεις των καιρών που με τόση διορατικότητα προέβλεψε.

Και να το κάνουμε εμείς, τώρα.

Να μην «κλωτσήσουμε απλά το τενεκεδάκι» λίγο παρακάτω για να φορτωθούν βάρη οι επόμενες γενιές που δεν ψηφίζουν ακόμη. Αυτός είναι ο δημαγωγικός λαϊκισμός.

Για τη δημοκρατική παράταξη, την παράταξη της ευθύνης ένας δρόμος υπάρχει. Είναι αυτός που πρώτος άνοιξε ο ηγέτης της, ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο δρόμος της αλλαγής και των προοδευτικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων».

Η πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ περιελάμβανε: Το τέλος των μνημονίων, τη διαφύλαξη της σταθερότητας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ισχυροποίηση της θέσης της Ελλάδας στον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα