Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας να ζητήσει «συγγνώμη» από το Ποτάμι για τα περί Plan B

18:07 31/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Να ζητήσουν συγγνώμη από το Ποτάμι καλεί τον Πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα περί του σχεδίου B.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βελβεντό Κοζάνης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί για τα αγροτικά ζητήματα, ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι «ο ελληνικός

λαός θυμάται πολύ καλά όταν το Ποτάμι αποκάλυψε στη Βουλή ότι υπάρχουν άνθρωποι στο υπουργείο Οικονομικών που επεξεργάζονται ένα Plan B».

«Νομίζω ότι απαιτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον πρωθυπουργό να ζητηθεί μια συγνώμη από το Ποτάμι που υπεύθυνα είχε πει στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει Plan B» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «έχουμε πολλές απορίες για το πώς έδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, για το πώς έδρασε το λόμπι της δραχμής μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, πώς έδρασαν κάποιοι υπουργοί».

Όσον αφορά τις ποινικές ευθύνες του Γ. Βαρουφάκη, σημείωσε ότι «Οι εισαγγελείς μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Οι πολιτικοί πρέπει να κάνουν τη δική τους δουλειά. Ας μην εμπλεκόμαστε ο ένας στα πόδια του άλλου. Εμείς, προς το παρόν, θέλουμε πολιτικές εξηγήσεις. Θέλουμε, οπωσδήποτε, πολιτικές εξηγήσεις. Ακόμη και αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ θέλουν κάποιες απαντήσεις. Τι συνέβη αυτούς τους έξι μήνες; Πρέπει να το μάθουμε».

Σχετικά με την επίσκεψη των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα ο κ. Θεοδωράκης παρατήρησε: «Ο ελληνικός λαός πληρώνει πάρα πολύ ακριβά την προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα. Θυμάστε τις ηρωικές κουβέντες γι” αυτούς που δεν θα πατήσουν ποτέ το πόδι τους στην Αθήνα και γι” αυτούς που δεν θα συζητήσουν ποτέ με τους υπουργούς και δεν θα περάσουν την πόρτα των υπουργείων».

Keywords
Τυχαία Θέματα