Θεοχαρόπουλος: Όταν διαγράφεις τον πρόεδρο, διαγράφεις τη ΔΗΜΑΡ

13:28 22/1/2019 - Πηγή: Aixmi

Με συνέντευξή του στα «Νέα» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλά για τη στάση που αποφάσισε να κρατήσει το κόμμα του στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάτι που οδήγησε στη διαγραφή του από το ΚΙΝΑΛ.
Όπως τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος στα «ΝΕΑ», «η ΔΗΜΑΡ μένει σταθερή στην υπεύθυνη στάση επίλυσης του Μακεδονικού» και πρόσθεσε: «Επανειλημμένως έχουμε τονίσει ότι θέλουμε βιώσιμη λύση,

αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Παράταση του σημερινού τέλματος ενέχει τον κίνδυνο να εξυπηρετήσει μόνο τα Σκόπια, μέσα από την de facto μονοπώληση του ονόματος «Μακεδονία». Η λύση μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε παράγοντας ειρήνης στα Βαλκάνια, ενώ δημιουργεί μια ισχυρή ασπίδα κατά των εντάσεων της χώρα μας την Τουρκία».

Όσο για το αν στηρίζει την κυβέρνηση, σημείωσε: «Τασσόμαστε σταθερά απέναντι στην κυβέρνηση και υπέρ της επίλυσης του Μακεδονικού. Καταψήφισα στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης…Δεν είναι δυνατόν, όμως, τα μείζονα εθνικά θέματα να αντιμετωπίζονται υπό το πρίσμα ενός στείρου δικομματισμού».

Για τη διαγραφή του είπε: «Όταν διαγράφεις τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, σε έναν πολυκομματικό φορέα, εξαιτίας της απόφασης τη Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος υπέρ της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, σημαίνει ότι διαγράφεις τη ΔΗΜΑΡ».

Όσο για τον αν υπάρχουν επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση και η ΔΗΜΑΡ στην αντιπολίτευση. Συνεπώς, η μόνη επαφή είναι αυτή της πολιτικής κριτικής, την οποία καθημερινά ασκούμε στην κυβέρνηση».

The post Θεοχαρόπουλος: Όταν διαγράφεις τον πρόεδρο, διαγράφεις τη ΔΗΜΑΡ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα