Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί αναδρομικά δώρων με αγωγές

12:49 22/1/2019 - Πηγή: Aixmi

Γνωμοδότηση ζήτησε η ΑΔΕΔΥ από τη νομική σύμβουλό της μετά την επίσπευση της εκδίκασης, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της υπόθεσης για τη συνταγματικότητα ή μη του Ν. 4093/2012 που κατάργησε εντελώς τα δώρα και το επίδομα αδείας (500 + 250 + 250 €).

Όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή, επειδή πέραν της συνταγματικότητας θα κριθεί επιπλέον και η αναδρομικότητα των απαιτήσεων, κοινοποιείται και η σχετική Γνωμοδότηση προκειμένου να κρίνει

ο καθε αρμόδιος πώς θα υπερασπιστεί καλύτερα τα συμφερόντων των εργαζομένων που εκπροσωπεί.

«Εξυπακούεται ότι η επαναφορά του συνόλου του 13ου και 14ου μισθού είναι στην προμετωπίδα των αιτημάτων μας και θα αποτελέσει αντικείμενο διεκδίκησης και στην επικείμενη συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Οικονομικών» αναφέρεται στην επιστολή της ΑΔΕΔΥ.

Επιστολή-Διεκδίκηση-αναδρομικών-13ου-14ου-μισθού

Η ΑΔΕΔΥ προτρέπει τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα να ασκήσουν αγωγές ζητώντας τα αναδρομικά του 13ου και του 14ου μισθού έως τις 15 Μαρτίου 2019. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της ΑΔΕΔΥ, συστήνεται στις αγωγές να διεκδικηθούν, ανεξαρτήτως της διετούς παραγραφής, όλα τα δώρα όλων των ετών από 1-1-2013 και εξής.

Στην επιστολή της ΑΔΕΔΥ εκτιμάται ότι έως τα μέσα Μαρτίου θα έχει δημοσιευθεί η σχετική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα περικοπής δώρων και επιδομάτων.

Διαβάστε ΕΔΩ τη Γνωμοδότηση

The post Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί αναδρομικά δώρων με αγωγές appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα