Θανατική ποινή γυναίκας για 1η φορά μέσα σε 70 χρόνια στη Georgia των ΗΠΑ

15:08 30/9/2015 - Πηγή: Aixmi

O λόγος για την Κέλι Γκισεντάνερ 47 ετών, που είναι η πρώτη γυναίκα που θανατώθηκε στη νότια πολιτεία της Γεωργίας των ΗΠΑ, μέσα σε ένα διάστημα 70 χρόνων.

Οι δικηγόροι κατέθεσαν τουλάχιστον τρεις προσφυγές ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για να προσπαθήσουν να καθυστερήσουν και να ακυρώσουν την εκτέλεσή της αλλά όλες απέτυχαν.

Η Γκισσεντάνερ κατηγορήθηκε για τον εκ προ μελέτης φόνο του συζύγου της το 1997. Η ίδια φαίνεται ότι ενθάρρυνε τον εραστή της να μαχαιρώσει τον άντρα της. Ο συνεργός της και πρώην εραστής της που σκότωσε τον άντρα της καταδικάστηκε όμως σε ισόβια κάθειρξη, και όχι σε θάνατο όπως αυτή.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος ήταν πρόσφατα σε περιοδεία στις ΗΠΑ, κάλεσε το συμβούλιο να επανεξετάσει το θέμα της εκτέλεσης. Όμως την Τρίτη το απόγευμα, το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε να δείξει επιείκεια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο άκουσε επίσης τα στοιχεία από τους δικηγόρους της κατηγορούμενης η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, είχε μεταμορφωθεί στη φυλακή. Προσέφερε στήριξη σε προβληματικές τροφίμους και έδειξε μεταμέλεια για τις δικές της πράξεις.

Από την πλευρά της, η οικογένεια του άντρα της Ντάγκλας Γκισσεντάνερ δήλωσε ότι η ποινή της κατηγορούμενης ήταν η κατάλληλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα