Όλοι εναντίον όλων στη ΝΔ…

14:00 30/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Όλοι εναντίον όλων είναι αυτή τη στιγμή στη ΝΔ και ο νέος αρχηγός -όποιος και αν εκλεγεί- θα έχει πολύ δύσκολο έργο. Έχουμε και λέμε:

* Ο Αντώνης Σαμαράς είναι έξαλλος με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστό τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Τον πρώτο επειδή θεωρεί ότι προεκλογικά δεν στήριξε το έργο του ως πρωθυπουργού, παρότι εκείνος τον επέλεξε και τον επέβαλε στην ηγεσία. Και τον δεύτερο, επειδή τον αγνόησε και κατέβηκε ως περιφερειάρχης κόντρα στον επίσημο υποψήφιο Γιάννη Ιωαννίδη (τον οποίο

και συνέτριψε). Αν έπρεπε να ψηφίσει κάποιον από τους υποψηφίους πιθανότατα θα επέλεγε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

* Θυμωμένος με τον Τζιτζικώστα είναι και ο Κώστας Καραμανλής, επειδή έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την προτροπή του να μη θέσει υποψηφιότητα. Ο πρώην πρωθυπουργός του είπε ότι δεν έφτασε ακόμη η ώρα του και ότι καλό θα ήταν να στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη (στο πλευρό του οποίου είναι αφανώς και ο ίδιος).

* Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «θα έπνιγε» ευχαρίστως τον γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, διότι είναι βέβαιος ότι στηρίζει υπογείως τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στην κούρσα της διαδοχής. Εξοργισμένος είναι, επίσης, με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη, στους οποίους προσάπτει ότι του χρέωσαν ευθύνες για την εκλογική ήττα, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα.

* Σχίσμα έχει προκληθεί στην οικογένεια Μητσοτάκη, με την επιλογή της Ντόρας να εναντιωθεί στην υποψηφιότητα του αδελφού της Κυριάκου. Η πολιτική τους σχέση είχε διαταραχθεί ήδη από το 2009, στη μάχη της διαδοχής του Κώστα Καραμανλή. Ο Κυριάκος θεώρησε τότε ότι τον είχε κάνει στην άκρη και στη συνέχεια δεν την ακολούθησε στο νέο της κόμμα. Η στήριξη που εκείνη προσφέρει τώρα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και η βεβαιότητά του ότι προετοιμάζει την υποψηφιότητα τού γιου της Κώστα Μπακογιάννη, οριστικοποίησε την πλήρη ρήξη τους.

* Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει απέναντί του τους δυο πρώην αρχηγούς της ΝΔ, ταυτόχρονα όμως αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πρωοωθεί την άποψη του ασυμβίβαστου -επειδή ως εν ενεργεία περιφερειάρχης δεν μπορεί να εκλεγεί βουλευτής έως το 2019. «Και ο Ματέο Ρέντσι δήμαρχος ήταν όταν εξελέγη αρχηγός του Δημοκρατικού κόμματος στην Ιταλία και μετά έγινε κανονικά πρωθυπουργός», απαντά εκείνος.

* Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν φαίνεται να έχει προσωπικό πρόβλημα με κανέναν, έχει όμως με τη συναινετική πολιτική που ακολούθησε ο Μεϊμαράκης προεκλογικά. Πιστεύει ότι οι «επιθέσεις φιλίας» προς τον Αλέξη Τσίπρα έβλαψαν το κόμμα και, βέβαια, υποστηρίζει ότι η ΝΔ ως κεντροδεξιό κόμμα δεν πρέπει να ξεχνά το δεξιό της ακροατήριο, στρέφοντας το βλέμμα μόνο προς τους κεντρώους ψηφοφόρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα