Θανάσιμη απειλή για την Ελλάδα -Ο Ολάντ το είπε καθρά στον Τσίπρα

12:17 7/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Μόνο στη στήριξη του Γάλλου προέδρου μπορεί να υπολογίζει απόψε ο Έλληνας πρωθυπουργός -και, ίσως, του Αυστριακού προέδρου και του Ιταλού πρωθυπουργού. Ωστόσο, και ο Ολάντ του έχει ξεκαθαρίσει -ήδη από το τη νύχτα της Κυριακής- πώς και πόσο μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα.

Στην τηλεφωνική τους συνομιλία, του είπε κάποια στιγμή να μιλήσουν καθένας στη γλώσσα του, ώστε να μεταφράζει διερμηνέας και να μην υπάρξουν παρανοήσεις. Εκεί, λοιπόν, του επισήμανε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκλάβει το «Όχι» στο δημοψήφισμα

ως όχι στο ευρώ. Και σημείωσε με νόημα: «βοήθησέ με για να σε βοηθήσω», όπως αποκαλύπτει το «Νουβέλ Ομπσερβατέρ».

Τώρα ο εξ απορρήτων του, ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, το πάει ένα βήμα πιο μπροστά.«Το «Όχι» στο δημοψήφισμα έφερε έναν σημαντικό κίνδυνο για την Ελλάδα», τονίζει. «Έφερε πιο κοντά την έξοδο από το ευρώ».

Τα πράγματα, λοιπόν, είναι ξεκάθαρα. Ο Αλέξης Τσίπρας και η Ελλάδα διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο. Αν η αποψινή Σύνοδος Κορυφής δεν πάει καλά, ίσως δεν υπάρξει άλλη ευκαιρία. Ήδη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα οδηγεί τις τράπεζές μας σε ασφυξία και εντός ολίγου τα ΑΤΜ θα αδειάσουν από χαρτονομίσματα. Τι θα συμβεί τότε;

Το θέμα είναι να μη φτάσουμε ως εκεί. Να χειριστεί ο πρωθυπουργός με τέτοιο τρόπο την υπόθεση, ώστε να αποτραπεί η ρήξη. Έτσι κι αλλιώς, λύση αποκλείεται να βρεθεί απόψε. Ας ανοίξει τον δρόμο για να επιτευχθεί συμφωνία το συντομότερο δυνατό.

Keywords
Τυχαία Θέματα