Τερέζα Μέι: Brexit σημαίνει έλεγχος της ελεύθερης μετακίνησης προσώπων

11:27 9/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Η Τερέζα Μέι, υποψήφια διάδοχος του Ντέιβιντ Κάμερον στην ηγεσία των Τόρις και της πρωθυπουργίας σημείωσε πως το Brexit θα σημαίνει έλεγχος στην ελεύθερη μετακίνηση προσώπων που έρχονται στην Βρετανία.

«Εάν γίνω πρωθυπουργός, θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ και μέρος αυτού θα είναι και ο έλεγχος της ελεύθερης μετακίνησης προσώπων«, ανέφερε η Μέι στην εφημερίδα The Daily Telegraph.

Η

αντίπαλος της Μέι για τη διαδοχή, Άντρεα Λίντσομ, τόνισε από την πλευρά της πως οι πολίτες των κρατών-μελών της ΕΕ που θα έρχονται στη Βρετανία μόλις η χώρα θα χει αποχωρήσει από την Ένωση, θα πρέπει να αποκτούν άδειες εργασίας αν επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα.

«Μόλις αποχωρήσει το ΗΒ από την ΕΕ, θα επιστρέψουμε στον έλεγχο της μετανάστευσης. Οι άνθρωποι που έρχονται για διακοπές, ή για επαγγελματικό ταξίδι, είτε στο πλαίσιο συνεργασίας τους για μια εργασία τους σε επιστημονικό πεδίο, θα είναι σε θέση να το κάνουν, αλλά το δικαίωμα στην παραμονή και στην εργασία στη χώρα θα γίνεται έπειτα από έκδοση άδειας εργασίας«, δήλωσε η Λίντσομ στην εφημερίδα The Times.

Keywords
Τυχαία Θέματα