Tο χρέος και το προσφυγικό στo τετ α τετ Ομπάμα-Τσίπρα

09:20 9/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Τετ α τετ με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα έχει στις 15.30 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Πολωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση ορίστηκε με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τους αναμένεται να βρεθεί το ελληνικό πρόγραμμα και το χρέος,

το προσφυγικό, η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και οι συνέπειες του Brexit.

Στη διάρκεια της χθεσινής παρέμβασης του στη Σύνοδο, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα οικοδόμησης μιας νέας ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας με στόχο την ειρήνη, την σταθερότητα και την αντιμετώπιση των αυξανόμενων διεθνών και περιφερειακών συγκρούσεων, στην ανάγκη να περιλαμβάνεται στην αρχιτεκτονική αυτή η Ρωσία, και να υπάρχει στενή συνεργασία με τον ΟΗΕ και στο γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί πόλο σταθερότητας και εποικοδομητικού διαλόγου με χώρες της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε επίσης την αλληλεγγύη που επιδεικνύει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ ακόμα κι αν δεν συμφωνεί με όλα τα επιχειρήματα των Συμμάχων της, τονίζοντας ότι η χώρα μας αναμένει να υπάρξει αλληλεγγύη και για τις δικές της ανησυχίες ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα