Τεράστια ανησυχία στην κυβέρνηση και στο βάθος…εκλογές!

07:26 24/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Τεράστια ανησυχία επικρατεί στην ηγετική ομάδα της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο να απαιτήσουν οι δανειστές ακόμη σκληρότερα μέτρα -όταν είναι δεδομένο ότι με μεγάλη δυσκολία μπορούν να εγκριθούν από τους βουλευτές του Σύριζα, οι προτάσεις της ίδιας της κυβέρνησης.

Ήδη ο γραμματέας του Σύριζα και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας εξήγησαν στον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον βαθμό δυσκολίας του πράγματος. Το όλο εγχείρημα θα γίνει ακόμη δυσκολότερο αν, τελικά, δεν υπάρχει πρόβλεψη για το χρέος στη συμφωνία.

Στην

περίπτωση αυτή, πέραν των «ελεύθερων σκοπευτών» που ήδη εμφανίστηκαν, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να εκφράσει συντεταγμένα τη διαφωνία της η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη -και τότε οι εξελίξεις θα καταστούν απρόβλεπτες. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αρνήθηκε να απαντήσει δημόσια στο ερώτημα αν συμφωνεί όχι με τη συμφωνία. Περιορίστηκε μόνο στη δήλωση «κανένα σχόλιο, δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία».

Αν συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος συνέδεσε τη στάση των ΑΝΕΛ απέναντι στη συμφωνία, με το αν θα περιέχει πρόβλεψη για τη ρύθμιση του χρέους, το ενδεχόμενο απώλειας της δεδηλωμένης δε μοιάζει καθόλου απίθανο.

Τι θα συμβεί στην περίπτωση αυτή;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης το είπε καθαρά: πρόωρες εκλογές. Ενώ και ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο Νίκος Παππάς, δήλωσε ότι «ο Τσίπρας δε θα γίνει Παπαδήμος». Που σημαίνει ότι δε θα δεχθεί να παραμείνει στην εξουσία με τις ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης…

Keywords
Τυχαία Θέματα