Τελεσίγραφο της Eldorado στην κυβέρνηση – Έως τις 21 Σεπτεμβρίου οι άδειες, αλλιώς…

13:20 11/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Την απόφαση της Eldorado Gold να αποχωρήσει από την Ελλάδα ανακοίνωσε επισήμως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζορτζ Μπερνς σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μπερνς, η εταιρεία προτίθεται να σταματήσει τις επενδύσεις της στη χώρα μας αν δεν λάβει τις αδειοδοτήσεις που δικαιούται έως τις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση να ξανασκεφτεί

τη στάση της απέναντι στην επένδυση.

Απαντώντας ουσιαστικά στον υπουργό Ενέργειας κ. Σταθάκη, είπε πως η Eldorado Gold έχει συμμορφωθεί απολύτως με τις κείμενες περιβαλλοντικές υποχρεώσεις της και υπογράμμισε πως έχει προχωρήσει επιπλέον σε εργασίες για την προστασία του περιβάλλοντος οι οποίες δεν περιέχονταν στις αρχικές της δεσμεύσεις.

«Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας με την κυβέρνηση, τόσο σε συναντήσεις με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ.Σταθάκης όσο και με επιστολές προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες δεν απαντήθηκαν ποτέ. […] Εάν δεν λάβουμε τις απαραίτητες άδειες ρουτίνας, μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να αναστείλουμε τις εργασίες μας. […] Δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε τα κεφάλαιά μας, υπό τις συνθήκες αυτές. Καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να σκεφτούν τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους» είπε συγκεκριμένα ο κ. Μπερνς.

Δήλωσε ανοιχτός σε συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό προκειμένου να δοθεί μία λύση ενώ επεσήμανε πως έχει αποστείλει επιστολές και προς τον Αλέξη Τσίπρα οι οποίες ουδέποτε απαντήθηκαν.

«Είναι δυσάρεστη η παρούσα κατάσταση αλλά είναι αδύνατο για μία επένδυση του μεγέθους της Eldorado να διακινδυνεύει κεφάλαια χωρίς να υπάρχει το απαραίτητο νομικό πλαίσιο» είπε επιπλέον ο κ. Μπερνς.

Keywords
Τυχαία Θέματα