Μην κάνεις τον σκύλο σου να νιώθει ανεπιθύμητος!

11:56 11/9/2017 - Πηγή: iPop
Κάνεις ό,τι μπορείς για να δείξεις στο σκυλί σου πόσο το αγαπάς. Ωστόσο, άθελά σου και χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι, πολλές φορές κάνεις πράγματα ή (μάλλον δεν κάνεις) που δημιουργούν την αίσθηση στο σκυλάκι σου πως είναι ανεπιθύμητο.

Όλοι ξέρουμε πως οι ρυθμοί ζωής είναι δύσκολοι, αλλά με λίγη προσπάθεια ο σκύλος σου τελικά θα συνειδητοποιήσει και θα εκτιμήσει την αγάπη και την αφοσίωση που του έχεις.

Δεν τον «γυμνάζεις» αρκετά

Η άσκηση είναι

ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ευτυχία του σκύλου σου. Ο τετράποδος φίλος σου δεν νοιάζεται αν είσαι απασχολημένος ή πολύ κουρασμένος για να τον πας μια βόλτα. Χρειάζεται την άσκησή του κι αν δεν την έχει νιώθει ότι δεν ενδιαφέρεσαι γι’ αυτό.

Αγνοείς την υγιεινή των δοντιών του

Πλένεις τα δόντια του κάθε μέρα; Μπορείς τουλάχιστον, να του δίνεις παιχνίδια κατάλληλα ή μικρές απολαύσεις για να μασάει τακτικά. Η υγεία των δοντιών του σκύλου είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της συνολικής του υγείας.

Ακόμα κι αν δεν επηρεάζουν τα υπόλοιπα όργανα, ο πόνος στα δόντια σίγουρα θα κάνει τον σκύλος σου να υποφέρει. Ο κτηνίατρος θα πρέπει να ελέγχει τα δόντια του σκύλου σου σε κάθε επίσκεψη.

Το αφήνεις για πολλή ώρα μόνο του στο σπίτι

Τα σκυλιά είναι κοινωνικά ζώα και έχουν την ανάγκη να περνάνε πολύ χρόνο είτε μαζί σου είτε με τα κατοικίδια των φίλων σου, ώστε να είναι ευτυχισμένα. Το να μένει μόνο του στο σπίτι όλη μέρα τους κάνεις δυστυχισμένους και πολλές φορές καταστροφικούς.

Παραμελείς την περιποίησή του

Ο καλλωπισμός δεν κάνει το σκυλί σου μόνο να φαίνεται πιο όμορφο αλλά το βοηθάει να αισθάνεται και καλύτερα. Η τακτική φροντίδα είναι σημαντική για την ευημερία του σκύλου.

Αγνοείς την υγεία του

Τα σκυλιά μπορούν πολύ εύκολα να κρύβουν τον πόνο του αλλά είναι δική σου ευθύνη να τα παρατηρείς και να τα πηγαίνεις στον κτηνίατρο όποτε δεις μια ασυνήθιστη συμπεριφορά, μια αλλαγή στην όρεξη ή στην ενέργειά του. Αν θέλεις το σκυλί σου να έχει μια μακρά, υγιή ζωή θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τα θέματα υγείας.

Photo: Shutterstock

Το άρθρο Μην κάνεις τον σκύλο σου να νιώθει ανεπιθύμητος! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα