Ταινία-έκπληξη για τον Ντόναλντ Τραμπ από τον Μάικλ Μουρ (BINTEO)

16:16 19/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Τρεις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ο Μάικλ Μουρ γνωστός παραγωγός και σκηνοθέτης τάσσεται ανοιχτά στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον παρουσιάζοντας αιφνιδιαστικά μια ταινία του με θέμα τον Ντόναλντ Τραμπ «Ο Μάικλ Μουρ στη Χώρα του Τραμπ». Η ταινία προβλήθηκε χθες βράδυ σε κινηματογράφο του Μανχάταν. Η πρώτη προβολή ήταν δωρεάν για το κοινό ενώ από απόψε θα προβάλλεται σε πολλούς κινηματογράφους στο Λος Άντζελες και τη

Νέα Υόρκη.

Η ταινία βασίζεται ουσιαστικά στον θεατρικό μονόλογο, την παράσταση «October Surprise» που παρουσίασε ο ίδιος ο Μουρ στο Οχάιο και στην οποία ο δημιουργός του Bowling for Columbine (Ακήρυκτος Πόλεμος) «βουτάει σε εχθρικό έδαφος», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Ελάτε να δείτε την ταινία που οι Ρεπουμπλικανοί του Οχάιο προσπάθησαν να σταματήσουν» αναφέρεται χαρακτηρισιτκά στο κείμενο. Ο Μουρ είχε καταγγείλει ότι η διεύθυνση του θεάτρου Midland στο Νιούαρκ του Οχάιο δεν του επέτρεψε να παίξει εκεί τον μονόλογό του με το σκεπτικό ότι το έργο ήταν πολύ «επιθετικό».

Η εκτελεστική διευθύντρια του θεάτρου, Νάνσι Άντερσον, διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ κάποια συμφωνία με τους εκπροσώπους του Μάικλ Μουρ γιατί «ήταν πολλά τα ερωτηηματα σχετικά με αυτήν την παραγωγή». Οι αντιρρήσεις του θεάτρου δεν αφορούσαν όμως τον ενδεχόμενο «επιθετικό» χαρακτήρα του θεάματος, αλλά το γεγονός ότι από την υποβολή του αιτήματος του σκηνοθέτη μέχρι την παρουσίαση του έργου το χρονικό περιθώριο ήταν περιορισμένο. Για τον λόγο αυτόν, οι εκπρόσωποι του θεάτρου πίστευαν ότι δεν θα παρουσιαζόταν ένα ποιοτικό θέαμα.

Σε άλλη δήλωσή της, όμως, αργότερα, η Άντερσον ανέφερε ότι η διεύθυνση ανησυχούσε για την πιθανότητα να σημειωθούν ταραχές εντός ή εκτός του θεάτρου κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Ο Μουρ παρουσίασε τελικά τον μονόλογό του στο Γουίλμινγκτον του Οχάιο. Η παράσταση αυτή βιντεοσκοπήθηκε και αποτέλεσε τη βάση για την ταινία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα