Συρμαλένιος: Στην Κούβα ακούστηκε παντού η φωνή της Ελλάδας

13:21 3/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Για τη συγκλονιστική συγκέντρωση, με περισσότερο από 1.000.000 πολιτών, στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο, στην Πλατεία της Επανάστασης, μιλά στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας και Κούβας, Νίκος Συρμαλένιος.

Ο κ. Συρμαλένιος ο οποίος μαζί

με την επίσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα στελέχη του Μαξίμου συνόδευσαν τον κ. Τσίπρα στην Αβάνα υποστήριξε πως η κουβανική επανάσταση αποτελεί παράδειγμα για όλους τους λαούς που προσδοκούν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, μέλλον κοινωνικής δικαιοσύνης και απελευθέρωσης.

Ο βουλευτής υπογραμμίζει, επίσης, τη σημασία της παρουσίας, εκεί, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής αντιπροσωπείας, ποιο μήνυμα εστάλη μέσα από τον λόγο του Έλληνα πρωθυπουργού σε όλη την ανθρωπότητα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν πάρα πολύ σημαντικό, και μάλιστα η παρουσία του πρωθυπουργού που ήταν ο μόνος πρωθυπουργός από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και ήταν πάρα πολύ σημαντικό γιατί πήρε τον λόγο ανάμεσα σε άλλους 15 ηγέτες από όλες τις χώρες του κόσμου. Έφερε τη φωνή της Ελλάδας σε αυτό το επίπεδο. Ουσιαστικά σε όλη την ανθρωπότητα ο πρωθυπουργός πέρασε το μήνυμα -διότι, φαντάζομαι, μεταδόθηκε παντού, δεν υπήρξε γωνιά του κόσμου που να μην είδε αυτή την συγκέντρωση μέσω των τηλεοπτικών καναλιών- και αυτά τα οποία είπε, πραγματικά έδειξαν ότι η Ελλάδα διεκδικεί μία παρουσία στην Ευρώπη και στον κόσμο. Παρουσία αναβαθμισμένη, ότι δίνουμε έναν αγώνα. Επίσης, προσπάθησε να δώσει το μήνυμα ότι μας ενέπνευσαν η κουβανική επανάσταση και ο Φιντέλ Κάστρο. Ταυτόχρονα όμως μίλησε και για τους αγώνες του ελληνικού λαού απέναντι σε πολύ ισχυρότερους εχθρούς για πολλά χρόνια, όλα αυτά τα χρόνια».

Κάθε αγώνας, προσθέτει ο Ν. Συρμαλένιος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εμπεριέχει δυσκολίες, νίκες και συμβιβασμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα