Τετ α τετ Τσίπρα-Ολάντ στο Άμπου Ντάμπι – Κυπριακό, Τουρκία και προσφυγικό στην ατζέντα

10:52 3/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Διμερή συνάντηση είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο Άμπου Ντάμπι την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα Ην. Αραβικά Εμιράτα με τον Πρ. της Γαλλίας,

Φρ. Ολάντ. 1/2 pic.twitter.com/JU3ijczC5s

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 3, 2016

Κατά τη συζήτησή τους ετέθησαν θέματα όπως η πορεία της ελληνικής οικονομίας, το Προσφυγικό, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, οι οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες του Κόλπου, όπως άλλωστε ανέφερε μέσω twitter και ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον κ. Ολάντ: «Συζητήσαμε Κυπριακό και σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, Προσφυγικό, τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-χωρών του Κόλπου και την πορεία της ελληνικής οικονομίας«.

Συζητήσαμε Κυπριακό και σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, Προσφυγικό, τις οικον. σχέσεις Ελλάδας-χωρών του Κόλπου και την πορεία της Ελλ. οικονομίας. 2/2

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 3, 2016

Η συνάντηση πραγμαοτποιήθηκε στις 7 το πρωί και διήρκεσε 40 λεπτά.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας απηύθυνε χαιρετισμό στη Διεθνή Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, όπου τόνισε ότι η χώρα μας μοιράζεται την ευθύνη της για την Προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την προώθηση του πολιτιστικού διαλόγου για την Ειρήνη, προς όφελος των επόμενων γενεών.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι η Ελλάδα ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Unesco προεδρεύει και στη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε περιπτώσεις ένοπλων συγκρούσεων, που συνδέεται με τη Σύμβαση της Χάγης. Επίσης συμμετέχει ενεργά στην πάταξη της προκαλούμενης καταστροφής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στην πάταξη του παράνομου εμπορίου και τράφικινγκ πολιτιστικών έργων.

Στη διεθνή Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η Ελλάδα μοιράζεται την ευθύνη για την προστασία της. pic.twitter.com/6LkNF7kwo4

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 3, 2016

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι θα υπάρξει πολιτική διακήρυξη για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Όπως είπε: «Θα γίνει μια πολιτική διακήρυξη και εγώ επαναλαμβάνω την ετοιμότητα της χώρας μας να συμμετάσχει. Πιστεύουμε σε αυτή την καινούργια πρωτοβουλία για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αυτό πρέπει να γίνει μέσα στο πλαίσιο προστασίας των συμβάσεων της Unesco».

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, σημείωσε ο πρωθυπουργός, χρειάζεται μια στενή συνεργασία για την παγκόσμια διαχείριση της κοινής μας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Με αυτόν τον τρόπο καταδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος της Unesco και του υπάρχοντος νομικού πλαισίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα