ΣΥΡΙΖΑ- O Nάσος Ηλιόπουλος υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων

16:16 22/12/2018 - Πηγή: Aixmi

O Aλέξης Τσίπρας κατέληξε, τελικά, στο πρόσωπο τού Νάσου Ηλιόπουλου για τον δήμο Αθηναίων, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών ότι δεν καρποφόρησαν οι βολιδοσκοπήσεις του για πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι υφυπουργός Εργασίας και μέλος τής κεντρικής επιτροπής τού ΣΥΡΙΖΑ,

ενώ διετέλεσε τελευταίος γραμματέας τής Νεολαίας τού Συνασπισμού, η οποία πλέον δεν υπάρχει καθώς αυτοδιαλύθηκε εντός της νεολαίας τού ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2014 είχε εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου, ενώ δεν κατάφερε να εκλεγεί στις εθνικές εκλογές του 2015, όντας στο ψηφοδέλτιο Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την επιλογή του δήλωσε:

«Όλα τα τελευταία χρόνια η Αθήνα έχει μάθει, σε δημοτικές αρχές που ήταν πάρα πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος, πάρα πολύ κοντά στο κεντρικό πολιτικό σύστημα και την ίδια στιγμή πάρα πολύ μακριά από τις γειτονιές της Αθήνας.

Η Αθήνα είναι μια πόλη που βλέπει κάποιος ξεκάθαρα το αποτύπωμα της κρίσης, βλέπει ξεκάθαρα την έκρηξη των κοινωνικών ανισοτήτων και την ίδια στιγμή μια πόλη στην οποία οι δημοτικές αρχές είχαν παραδοθεί στην αυστηρή μνημονιακή πειθαρχία και είχαν εγκαταλείψει την κοινωνική πολιτική.

Ακριβώς γι αυτό τον λόγο πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια δημοτική αρχή, που θα ασχοληθεί με όλα αυτά, όπως είναι η αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων, το πράσινο και η καθαριότητα που είναι όρος αξιοπρέπειας για χιλιάδες πολίτες αυτής της πόλης.

Μια δημοτική αρχή, η οποία θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στην κατοικία των ανθρώπων της και δεν θα αφήσει την Αθήνα να γίνει απλά ένας χώρος για real estate και AirBnB, το οποίο αλλάζει την φύση ολόκληρων γειτονιών και διώχνει τους ανθρώπους από αυτές τις γειτονιές. Ταυτόχρονα χρειαζόμαστε μια δημοτική αρχή η οποία θα υπερασπιστεί τη Δημοκρατία στην πόλη, θα αποτελέσει ασπίδα απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς και των νεοναζί, δεν θα συνομιλεί με τις δικές τους προτεραιότητες και τη δική τους πολιτική ατζέντα».

Ο υποψήφιος δήμαρχος θα βρει απέναντί του τους Κώστα Μπακογιάννη με υποστήριξη Νέας Δημοκρατίας και Ποταμιού, τον Παύλο Γερουλάνο με υποστήριξη του Κινήματος Αλλαγής, τον Νίκο Σοφιανό από το ΚΚΕ και τον Ηλία Κασιδιάρη από τη\ Χρυσή Αυγή.

The post ΣΥΡΙΖΑ- O Nάσος Ηλιόπουλος υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα