Απειλεί το «γεράκι» της Τουρκίας: Γείτονες, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα αν…

14:19 22/12/2018 - Πηγή: Aixmi

Δεν άφησε να πέσει «κάτω» ο Τούρκος υπουργός Άμυνας την προειδοποίηση τού αρχηγού ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη ότι «αν οι Τούρκοι ανέβουν σε ελληνική βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε». Απείλησε ότι «θα πληρώσει βαρύ τίμημα» όποιος προκαλέσει την Τουρκία.

Ο στρατηγός Ακάρ, που ως αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων είχε μείνει πιστός στον Ταγίπ Ερντογάν όταν εκδηλώθηκε πραξικόπημα το 2016, πρωτοστατεί το τελευταίο διάστημα σε δηλώσεις που αναδεικνύουν τις τουρκικές επεκτατικές διαθέσεις στον Αιγαίο

και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, κάνοντας λόγο για «γαλάζια πατρίδα».

Τώρα, απαντώντας στον ναύαρχο Αποστολάκη, είπε: «Όλοι πρέπει να μείνουν μακριά από τις προκλήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, όλοι πρέπει να ξέρουν ότι το τίμημα θα είναι βαρύ. Αυτή είναι η συμβουλή που δίνουμε στους γείτονές μας».

Εκτός από τον κ. Αποστολάκη συναφείς δηλώσεις είχε κάνει προχθές και ο Πάνος Καμμένος.

«Ενα χιλιοστό κίνησης αν κάνουνε, θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε. Εμείς θέλουμε την ειρήνη, θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αγαπημένοι, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό», είχε διαμηνύσει ο υπουργός Άμυνας κατά την επίσκεψή του στη Λέρο.

The post Απειλεί το «γεράκι» της Τουρκίας: Γείτονες, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα αν… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα