«Συντονισμένη απάντηση» ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για την Ντούμα

11:33 11/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Με δηλώσεις της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ θεωρούν ότι υπήρξε χημική επίθεση στην Ντούμα της Συρίας κι επιβεβαίωσε πως προετοιμάζονται να απαντήσουν.

«Επιδιώκουμε μια συντονισμένη απάντηση, όποια κι αν είναι αυτή η απάντηση, για την κατάσταση στη Συρία» επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενώ αναφέρθηκε στις επαφές που είναι σε εξέλιξη σε διπλωματικό επίπεδο αλλά και ενδοκυβερνητικά.

«Είναι μια διαδικασία στην οποία προφανώς

εμπλέκονται πολλές διαφορετικές υπηρεσίες. Οι ΗΠΑ, μέσω του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άλλων Αρχών έχουν συζητήσεις με τους συμμάχους και τους εταίρους τους στο εξωτερικό. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τζον Σάλιβαν μίλησε δύο φορές χθες με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον… Ο Πρόεδρος μίλησε με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Επίσης, ο Πρόεδρος μίλησε με τον Μακρόν. Δεν είμαι βέβαιη εάν ο αναπληρωτής υπουργός Σάλιβαν ήταν σε αυτή την κλήση ή όχι, αλλά συνεργαζόμαστε στενά με το Λευκό Οίκο, με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, τους εταίρους και τα άλλα υπουργεία που εμπλέκονται σε αυτό το θέμα» είπε χαρακτηριστικά η Νάουερτ.

The post «Συντονισμένη απάντηση» ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για την Ντούμα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα