Συνεδριάζει στις 10 η γερμανική βουλή για την Ελλάδα

08:50 19/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα συνεδριάζει στις 10 το πρωί η γερμανική βουλή, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται όχι τόσο στο αν θα εγκριθεί το πακέτο , όσο στον αριθμό των «ανταρτών» του κόμματος της Μέρκελ.

Σε δοκιμαστική ψηφοφορία που έγινε το βράδυ της

Τρίτης στην κοινοβουλευτική ομάδα των χριστιανοδημοκρατών και χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) 56 βουλευτές τάχθηκαν κατά της νέας δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα, ενώ άλλοι τέσσερις δήλωσαν ότι απέχουν.

Από την συνεδρίαση απουσίαζαν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Frankfurter Allgemeine Zeitung, περίπου 20 βουλευτές και η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα.

Τον λόγο πήραν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Κλάους-Πέτερ Βιλς, ο οποίος ασκεί από την αρχή της κρίσης κριτική στην πολιτική ευρω-διάσωσης.

Εάν οι διαρροές παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα, η σύμβαση θα εγκριθεί με άνετη πλειοψηφία, καθώς ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός της Άνγκελα Μέρκελ διαθέτει 311 έδρες επί συνόλου 631, ενώ οι συγκυβερνώντες σοσιαλδημοκράτες (SPD) αναμένεται να υπερψηφίσουν συντεταγμένα τη δανειακή σύμβαση.

Στην αντίστοιχη δοκιμαστική ψηφοφορία του Ιουλίου, πριν, δηλάδη, τη συνεδρίαση της Bundestag για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, «όχι» είχαν ψηφίσει 47 βουλευτές και «αποχή» τρεις. Την επόμενη μέρα, στην Βουλή, υπέρ του «όχι» τάχθηκαν τελικά 60 βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης, ενώ πέντε απείχαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα