Εμπλοκή στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

08:34 19/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Στον «αέρα» η σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport, που αποφάσισε το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής, λόγω προσκομμάτων που θέτει πλέον η πλευρά του αναδόχου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή το πρόβλημα έγκειται σε δύο προβλήματα: αφενός ζητά αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις για την παραχώρηση και αφετέρου δυσκολεύεται να εξασφαλίσει χρηματοδότηση εξαιτίας του ρίσκου της χώρας.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι να διατυπώνονται αμφιβολίες για το κατά πόσον το τίμημα των 1,2 δισ. που αναφέρεται στη συμφωνία θα μπορέσει

να εισπραχθεί εντός του 2015, αν και από τη μεριά της κυβέρνησης καταβάλλεται προσπάθεια η σύμβαση να έχει υπογραφεί έως τα τέλη Νοεμβρίου.

Ενδεικτικές είναι οι χθεσινές δηλώσεις εκπροσώπου της Fraport που χαρακτήρισε την απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ «βάση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Fraport και του ΤΑΙΠΕΔ», και διευκρίνισε πως ο γερμανικός όμιλος δεν είναι σε θέση να κάνει λόγο για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων όπως και ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τις συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως ο γερμανικός όμιλος επιθυμεί τόσο να κερδίσει χρόνο όσο και ενδεχόμενες παραχωρήσεις, ενώ παράλληλα επιδιώκει να μην εμφανιστεί ως πειθήνιος επενδυτής που περίμενε υπομονετικά για να πληρώσει ένα τίμημα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει δίκαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα