Συνέχεια στην ένταση από την Τουρκία: Η Γερμανία υποστήριξε το πραξικόπημα

14:17 19/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Νέο σκάνδαλο προκάλεσε η Γερμανία εις βάρος της Τουρκίας, όπως κατηγορείται από τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς οπαδοί του ΡΚΚ, της τρομοκρατικής οργάνωσης όπως τη χαρακτηρίζουν, διοργάνωσαν διαδήλωση στη Φρανκφούρτη τη στιγμή που η Γερμανία δεν επέτρεψε σε Τούρκους υπουργούς να πραγματοποιήσουν πολιτικές συγκεντρώσεις.

Με δηλώσεις του στο CNN Turk

ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν αναφέρθηκε στο γεγονός λέγοντας ότι ο ο Γερμανός πρέσβης κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για διευκρινίσεις, καθώς ενόψει δημοψηφίσματος, το ΡΚΚ στηρίζει το όχι στη συνταγματική αναθεώρηση που παραχωρεί περισσότερες εξουσίες στον Τούρκο πρόεδρο.

Μάλιστα, ανέφερε πως το γεγονός ότι οι γερμανικές υπηρεσίες κατασκοπείας υποστήριξαν ότι δεν έχουν πεισθεί πως ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι ο «εγκέφαλος» του αποτυχημένου πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου στην Τουρκία κάτι που υποδεικνύει ότι η Γερμανία φέρεται να στηρίζει τους «ενορχηστρωτές» του πραξικοπήματος.

Συγκεκριμένα, με δηλώσεις του στο Der Spiegel ο επικεφαλής της BND Μπρούνο Καλ δήλωσε πως η τουρκική κυβέρνηση δεν τους έπεισε ότι ο Γκιουλέν ήταν υπεύθυνος για την απόπειρα πραξικοπήματος: «Η Τουρκία προσπάθησε να μας πείσει γι’ αυτό σε κάθε επίπεδο, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει καταφέρει», δήλωσε που ξεσήκωσε τη μήνιν της Τουρκίας. Τα σχόλια αυτά αποτελούν απόδειξη πως το Βερολίνο υποστήριξε το πραξικόπημα, επεσήμανε ο Καλίν.

Keywords
Τυχαία Θέματα