Συναγερμός στη Σουηδία: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

16:30 26/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Συναγερμός έχει σημάνει στη Σουηδία λόγω της άφιξης μεγάλου αριθμών τζιχαντιστών, όπως αναφέρουν οι αρχές ασφαλείας.

Όπως λένε επίσημες πηγές, στη χώρα έχουν φτάσει πολλοί τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με σκοπό τη διενέργεια επιθέσεων εναντίον πολιτών στην πρωτεύουσα της Στοκχόλμης.

#ISIS terrorists reportedly arrive in Sweden to attack ‘civilian targets’ in Stockholm https://t.co/3CGR7Ueoxk pic.twitter.com/aUobM5tZIu

RT (@RT_com) April 26, 2016

«Προσπαθούμε να συναθροίσουμε πληροφορίες και συνεργαζόμαστε με τις εθνικές και διεθνείς υπηρεσίες ώστε να αποφύγουμε οποιαδήποτε κίνηση από πλευράς τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των αστυνομικών ασφαλείας.

Η εφημερίδα Expressen ανέφερε πως οι αρχές ασφαλείας της χώρας είχαν πληροφορίες από τις αρχές του Ιράκ σχετικά με επικείμενη τρομοκρατική απειλή. Περίπου 7 με 8 τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους έφθασαν στην Στοκχόλμη για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις ανέφεραν πηγές στην Expressen.

Μάλιστα υπήρξαν και θεωρίες ότι πιθανό στόχο επίθεσης μπορεί να αποτελέσει ο Σουηδός Βασιλιάς ο οποίος θα γιορτάσει τα 70α του γενέθλια στις 30 Απριλίου και στις εορτασικές εκδηλώσεις που έχει προγραμαμτίσει θα έχουν συγκεντρωθεί υψηλοί προσκεκλημένοι.
Επίσης όπως δημοσίευσε την 1η Απριλίου το Διεθνές Κέντρο Τρομοκρατίας τουλάχιστον 300 Σουηδοί ταξίδεψαν στο Ιράκ και τη Συρία για να ενταχθούν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα