Συμφωνία για υποδοχή 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα

09:11 26/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Στη δημιουργία 50.000 θέσεων υποδοχής προσφύγων σε ελληνικό έδαφος, με τη χρηματοδοτική συνδρομή της Ε.Ε. και του ΟΗΕ, συμφώνησε η χώρα μας στη μίνι Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες, που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα.

Οι 30.000 θέσεις υποδοχής, εκ των οποίων 7.000 στα νησιά του Αιγαίου και 23.000 ανά την επικράτεια, θα είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του έτους και οι υπόλοιπες σε δεύτερη φάση.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, η καγκελάριος

της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο Υπατος Αρμοστής για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτιέρες χαιρέτισαν την αποφασιστική στάση της Ελλάδας στο ζήτημα των προσφύγων.

Ειδικότερα, τα 17 σημεία στα οποία συμφώνησαν οι ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν στη σύνοδο περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία άλλων 50.000 θέσεων σε χώρες που βρίσκονται στην «οδό των Δυτικών Βαλκανίων», την κλιμάκωση της επιχείρησης Ποσειδών στην Ελλάδα μέσω της παρουσίας της Frontex στο Αιγαίο, την έναρξη μιας νέας επιχείρησης της Frontex στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων και Ελλάδας-Αλβανίας που θα επικεντρωθεί στην έξοδο και την καταγραφή προσφύγων που δεν έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα