Στροφή» στη μεταναστευτική πολιτική ζητεί η πρωθυπουργός της Πολωνίας

10:41 12/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βερολίνο, ζητεί να υπάρξει «στροφή» στη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ σε συνέντευξη στην εφημερίδα Bild.

«Ο δρόμος που ακολουθήθηκε δεν πηγαίνει πιο μακριά. Έχουμε ανάγκη από μια καμπή», δήλωσε η Σίντλο, επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης της Πολωνίας, εκτιμώντας ότι ο κίνδυνος που συνιστά η προσφυγική

ροή έχει «υποτιμηθεί».

«Μέρα με τη μέρα, ακούμε να μιλούν για πράξεις βίας στις οποίες εμπλέκονται μετανάστες», δήλωσε η πρωθυπουργός Σίντλο, αναφέροντας «τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι» και τις «σεξουαλικές επιθέσεις την Πρωτοχρονιά στην Κολωνία».

Όταν ρωτήθηκε αν η πολιτική της Άγγελα Μέρκελ στο θέμα αυτό της προκαλεί ανησυχία, η Σίντλο απάντησε: «πρέπει να το παραδεχτούμε, έγιναν λάθη».

«Η κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εκτός ελέγχου, σήμερα χρειαζόμαστε νέες λύσεις», επισήμανε.

Η κυβέρνηση της Σίντλο δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει τους πρόσφυγες αλλά εκτός των συνόρων της ΕΕ, ενώ η προηγούμενη κεντρώα κυβέρνηση είχε δεχτεί να φιλοξενήσει στην Πολωνία σχεδόν 7.000 πρόσφυγες, στο πλαίσιο ενός συστήματος κατανομής.

Keywords
Τυχαία Θέματα