Στροφή προς τον…εαυτό του ο Σύριζα με Τσακαλώτο στο Επικρατείας

13:30 6/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Στροφή στον…εαυτό του αποφάσισε να κάνει ο Σύριζα, σε μια προσπάθεια να επανασυσπειρώσει τους οπαδούς του και να καλύψει -όσο είναι δυνατόν- το ρήγμα που έχει προκαλέσει η μεγάλη διάσπαση, με την αποχώρηση της ομάδας Λαφαζάνη, του Μανόλη Γλέζου, της Ζωής Κωνσταντοπούλου και σύσσωμης της κομματικής νεολαίας.

Έτσι, δεν αναζητήθηκε για επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κανένα πρόσωπο ευρύτερη αποδοχής, με κεντρώα ή κεντροαριστερή καταγωγή. Τοποθετήθηκε πρώτος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος είχε εκλεγεί σε σχετικά χαμηλή θέση στη Β΄Αθηνών στις εκλογές

του περασμένου Ιανουαρίου. Ήταν ένα συμβολικό «ευχαριστώ» της κεντρικής επιτροπής στον άνθρωπο που ανέλαβε να διαπραγματευτεί τη συμφωνία με τους δανειστές, τη στιγμή που τα είχε κάνει μπάχαλο ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο Γιάννης Δραγασάκης, που είχε προτείνει εξαρχής τον Τσακαλώτο για υπουργό Οικονομικών, θα οριστεί πρώτος στο ψηφοδέλτιο της Β΄Αθηνών -στη θέση του Βαρουφάκη.

Η πρόταση να πάρει τη θέση ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απορρίφθηκε, διότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και διότι δεν θα μπορούσε να υπερκεράσει τον Δραγασάκη.

Έτσι, η σειρά διαμορφώνεται ως εξής: Δραγασάκης, Κουρουμπλής, Παππάς, Μπαλάφας, Σκουρλέτης, Ξυδάκης, Θεωνάς, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Δημαράς, Σπίρτζης, Κατριβάνου, Τσιρώνης, Τόσκας, Καββαδία.

Πρώτος στην Α΄Αθηνών τοποθετείται ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στη θέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ανήκει στην «Ομάδα των 53″, όπως και ο Τσακαλώτος, και σκέφτηκε πολύ σοβαρά να μην είναι καν υποψήφιος στις εκλογές.

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος πιθανότατα θα τεθεί επικεφαλής στο κομματικό ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα