Τσίπρας: Για ποιο λόγο με έχει αγαπήσει ξαφνικά ο κ. Μεϊμαράκης;

10:09 6/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τη ΝΔ μετεκλογικά επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, απαντώντας στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί μαζί του, αρκεί να το θέλει.

«Για ποιο λόγο με έχει αγαπήσει ξαφνικά ο κ. Μεϊμαράκης; Όταν στην πρώτη συνέντευξη βγαίνει και με λέει ψευτράκο, πονηρούλη, πολιτικό αγύρτη, πως είναι δυνατόν να λέει για συνεργασία;

Αυτό είναι υποκρισία! Αν είμαι όλα αυτά, ψευτράκος, πονηρούλης, πολιτικός αγύρτης, αν κατέστρεψα τη χώρα, γιατί θέλει να συνεργαστεί μαζί μου;» είπε χαρακτηριστικά και απέδωσε την τακτική αυτή του προέδρου της ΝΔ στην επιδίωξή του να δείξει ότι όλοι είναι ίδιοι και έτσι να σταματήσει τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για αγεφύρωτες ιδεολογικές διαφορές και υπογράμμισε πως επιθυμία του είναι να πορευτεί με τους «αξιότερους».

Ο κ. Τσίπρας ήταν αυτή τη φορά φειδωλός και ως προς τα ανοίγματά του προς το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. «Δεν μπορούν να είναι με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα» είπε για τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Αναφερόμενος μάλιστα στην κυρία Γεννηματά, επανέλαβε ότι μπορεί η ίδια να μην ευθύνεται για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά κουβαλά πολλά και μεγάλα βαρίδια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα αναδειχθεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές, είτε αυτοδύναμης είτε του πρώτου κόμματος, που εκτίμησε ότι θα είναι κοντά στην αυτοδυναμία, με μια μικρότερης κλίμακας συνεργασία -άρα δεν χρειάζεται μεγάλος συνασπισμός, υπονόησε.

Ερωτηθείς για το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη φυγή πολλών στελεχών του κόμματος, απάντησε:

«Έχουμε αέρα στα πανιά μας, αλλά όχι στα μυαλά μας. Περάσαμε μεγάλη φουρτούνα, όμως το σκαρί είναι γερό. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται με ένα συμπαγές πλαίσιο. Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για σχέδια για δραχμή, κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει πως βάλαμε το κόμμα μας πάνω από την πατρίδα. Είμαστε πλέον πιο έμπειροι και τώρα θα κάνουμε πιο σταθερά βήματα».

«Τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα, τα δύσκολα είναι πίσω μας», πρόσθεσε.

Τέλος, άφησε την παροχολογία κατά μέρος καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, σε αυτές τις εκλογές δεν θέλει να δώσει υποσχέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα