Στον ημιτελικό ο Φέντερερ, αποσύρθηκε ο Τζόκοβιτς, αποκλείστηκε ο Μάρεϊ

20:58 12/7/2017 - Πηγή: Aixmi

O Ρότζερ Φέντερερ είναι στον ημιτελικό του Γουίμπλεντον, επικρατώντας του 6-4, 6-2, 7-6(4) του Μίλος Ράονιτς, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να αναγκάζεται να εγκαταλείψει λόγω τραυματισμού.

Η κλάση του Ελβετού ήταν σαφώς ανώτερη από αυτή του 26χρονου Καναδού, ο οποίος παρότι στο τρίτο σετ το πάλεψε με όλες τους τις δυνάμεις δεν κατάφερε να αλλάξει την μοίρα του.

Έτσι, ο Βασιλιάς βρίσκεται στα ημιτελικά του αγγλικού Όπεν για 12η φορά την καριέρα του και είναι πλέον το απόλυτο φαβορί

για την κατάκτηση του 8ου τίτλου του στο Λονδίνο.

Μεγάλος άτυχος της αποψινής ημέρας ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί στο δεύτερο σετ του ματς κόντρα στον Τόμας Μπέρντιχ ενώ το σκορ ήταν 7-6(2), 2-0, υπέρ του αντιπάλου του.

O Φέντερερ θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Μπέρντιχ, με τον οποίο έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν 24 φορές, με τον πρώτο να προηγείται 18-6.

Τελευταία φορά που είχε νικήσει ο Τσέχος ήταν το 2013, ενώ η μοναδική φορά που έχουν αναμετρηθεί σε γρασίδι ήταν στο Γουίμπλεντον του 2010, όπου ο Ελβετός ηττήθηκε με 6-4, 3-6, 6-1, 6-4.

O κάτοχος 18 γκραν σλαμ χρειάζεται 2 νίκες για να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα φτάσει τους 8 τίτλους στα 140 χρόνια ιστορίας του αγγλικού όπεν.

Νωρίτερα, ο Σαμ Κουέρι άφησε εκτός Γουίμπλεντον τον περσινό κάτοχο του θεσμού, Άντι Μάρεϊ, επικρατώντας στα προημιτελικά 3-6, 6-4, 6-7(4), 6-1, 6-1.

Ο Αμερικανός Νο 28 στην παγκόσμια κατάταξη, o οποίος ένα χρόνο πριν άφηνε εκτός του αγγλικού Όπεν τον Νόβακ Τζόκοβιτς ξαναχτύπησε, αποκλείοντας τον δις κάτοχο του θεσμού Άντι Μάρεϊ.

O 29xρονος Καλιφορνέζος φτάνει για πρώτη φορά καριέρα στα ημιτελικά γκραν σλαμ διοργάνωσης.

Καλύτερη μέχρι σήμερα παρουσία του ήταν η παρουσία του στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον πέρυσι.

Στον δρόμο για τον ημιτελικό ο Κουέρι έχει αποκλείσει τους Φαμπιάνο (Ιταλία), Μπασιλασβίλι (Γεωργία), Τσονγκά (Γαλλία), Αντερσον (Ν. Αφρική) και εσχάτως Μάρεϊ.

Ο Κουέρι έγινε και ο πρώτος Αμερικανός που πέρασε στα ημιτελικά του βρετανικού γκραν σλαμ από το 2009, όταν ήταν φιναλίστ ο Άντι Ρόντικ. Ο τελευταίος Αμερικανός που κατέκτησε τον τίτλο ήταν ο Πιτ Σάμπρας, από το μακρινό 2000.
Η ήττα του Μάρεϊ μπορεί να του στοιχίσει το Νο 1 στην περίπτωση που ο Τζόκοβιτς πανηγυρίσει το τρόπαιο.

Είναι μόλις η τρίτη φορά από το 2009, που ο Σκωτσέζος σταματά στα προημιτελικά, η πρώτη ήταν το 2009, η αμέσως επόμενη το 2014 και σημερινή.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα