Στο σφυρί βγάζει η κυβέρνηση συγκοινωνίες, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, Μετρό και ΔΕΗ

20:46 19/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση έχει προκαλέσει η πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει άμεσα όλες τις εταιρείες φιλέτα του δημοσίου στο «υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων», που ονομάζεται Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών. Και συγκεκριμένα γίνεται λόγος για: Αστικές συγκοινωνίες, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ και σε δεύτερο χρόνο ΕΥΔΑΠ,

Μετρό και ΔΕΗ. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ως απάντηση ότι η αξιοποίησή τους θα γίνει σε βάθος 30ετίας.

Με ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης εντάσσονται στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών, οργανισμοί όπως οι αστικές συγκοινωνίες (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ), το ΟΑΚΑ και τα ΕΛΤΑ. Σε δεύτερο χρόνο, θα μεταβιβαστούν ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές και ΔΕΗ.

Ανωτατη κυβερνητική πηγή υποστήριζε ότι δεν γίνεται λόγος για ιδιωτικοποίηση αλλά οι εταιρίες αυτές απλά μπαίνουν στην Εταιρία Δημόσιων Συμμετοχών ώστε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας να είναι συγκεντρωμένα όλα μαζί. Έσπευσε να προσθέσει μάλιστα ότι δεν είναι καν μνημονιακή δέσμευση η αποκρατικοποίηση των συγκεκριμένων εταιριών και οργανισμών. Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αν κάποια εταιρία κριθεί ελλειμματική να συζητηθεί το ενδεχόμενο αξιοποίησή της, σε βάθος 30ετίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα