Στο μάτι του κυκλώνα ο Ντι Κάπριο – Μπλεγμένος σε σκάνδαλο δισεκατομμυρίων – Στη λίστα και οι Ομπάμα, Χίλαρι

12:07 17/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε σκάνδαλο δισεκατομμυρίων του κρατικού επενδυτικού ταμείου 1MDB είναι μπλεγμένος ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σκάνδαλο των 3 δισ. θεωρείται το μεγαλύτερο παγκοσμίως σε σχέση με το δημόσιο.

Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ Λεονάρντο Ντι Κάπριο, κλήθηκε την Παρασκευή να παραιτηθεί από τη θέση που κατείχε για την κλιματική αλλαγή στα Ηνωμένα Έθνη ή να αποκηρύξει τις συνδέσεις του με ομάδα που φέρεται να καταχράστηκε εκατομμύρια για να κερδίσει την εύνοια του Λευκού

Οίκου.

Έπειτα από αυτές τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητα, το Bruno Manser Funds εισηγήθηκε να χάσει ο ηθοποιός την τιμητική θέση που κατέχει στα Ηνωμένα Έθνη ως Αγγελιοφόρος της Ειρήνης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του δημοσίου, ένας ξένος επιχειρηματίας χρησιμοποιούσε χρήματα του ταμείου για να εξασφαλίσει μια επίσκεψη στον Λευκό Οίκο για τους συγγενείς του Μαλαισιανού πρωθυπουργού.

«Αν ο Ντι Κάπριο είναι απρόθυμος να ομολογήσει, θα του ζητήσω να παραιτηθεί από Αγγελιοφόρος της Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, γιατί στερείται αξιοπιστίας για έναν τόσο σημαντικό ρόλο» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διευθυντής του ελβετικού φιλανθρωπικού ιδρύματος Bruno Manser Fund, Λούκας Στράουμαν. Το ίδρυμα δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σωτηρία των τροπικών δασών της Μαλαισίας.

Το ίδρυμα δέσμευσε τα υποκλαπέντα χρήματα του σκανδάλου διαφθοράς του 1MDB που στόχο είχαν την αποψίλωση των τροπικών δασών της χώρας.

Ακτιβιστές έκαναν διαμαρτυρία στο Λονδίνο κατά του Λεονάρντο Ντι Κάπριο για το σκάνδαλο

Ο Ντι Κάπριο χρησιμοποίησε εκατομμύρια δολάρια που προέρχονταν από το κρατικό επενδυτικό ταμείο 1MDB για να κάνει την παραγωγή του «Λύκου της Wall Street» όπου και πρωταγωνιστούσε.

Στο σκάνδαλο φέρεται να εμπλέκεται και ο Φρανκ Ουάιτ Τζούνιορ. Ο επιχειρηματίας βοήθησε να ξεκινήσει μια επιχείρηση επενδύσεων με το όνομα DuSable Capital Management LLC, κεφάλαια της οποίας δόθηκαν στον Μπαράκ Ομπάμα όσο και την υποψήφια πρόεδρο των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Keywords
Τυχαία Θέματα