Στο Λονδίνο ο Γιούνκερ – Συνάντηση με Μέι

15:56 20/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Την ερχομενη Τετάρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα βρεθεί στο Λονδίνο να συναντηθεί με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ώστε να συζητήσουν το «διαζύγιο» της ΕΕ με τη Βρετανία.

Η εκρπόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα τόνισε πως ο κ. Γιούνκερ προσεκλήθη στο Λονδίνο ώστε να συζητηθεί το θέμα. Τρεις ημέρες μετά, στις 29 Απριλίου, οι ηγέτες των 27 κρατών μελών της ΕΕ θα συναντηθούν στις Βρυξελλες ώστε να συμφωνήσουν στη διαπραγματευτική τακτική. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι θα υπάρξουν συνομιλίες αμέσως μετά τις βρετανικές εκλογές.

Όσο

για τη δέσμευση της Μέι ότι θα διακόψει την ελεύθερη διακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών στην Βρετανία, η εκπρόσωπος διαβεβαίωσε τις αξίες της Ευρώπης ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ανθρώπων και θα διασφαλίσει ώστε αυτά να γίνονται σεβαστά και να μην γίνονται μέσο εκμετάλλευσης σε διαπραγματεύσεις.

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους Ευρωπαίους πυ ζουν στη Βρετανία και Βρετανούς που ζουν στην ΕΕ ότι τα δικαιώματά τους θα γίνουν σεβαστά και θα εφαρμοσθούν χωρίς καμία διάκριση οπότε αυτό θα είναι σημαντικό σημείο στις διαπραγματεύσεις αμέσως μόλις αυτές ξεκινήσουν» είπε η κ. Αντρέεβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα