Μποζντάγ: To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν έχει δικαιοδοσία στο τουρκικό δημοψήφισμα

14:17 20/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Την απόρριψη της προσφυγής στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο για την ακύρωση του δημοψηφίσματος, τις αντιδράσεις του Λαϊκού Ρεπομπλικανικού Κόμματος αλλά και την απειλή για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σχολίασε με συνέντευξή του ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ.

Κάνοντας αναφορά σε προηγούμενες παρόμοιες αποφάσεις του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου ο Μποζντάγ σχολιάζει πως και στο παρελθόν

το Συμβούλιο είχε λάβει παρόμοιες αποφάσεις. Η απόφασή του είναι σωστή.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πορσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ο Μποζντάγ τόνισε πως δεν είναι δυνατό καθώς αυτό δεν έχει δικαιοδοσία για κάτι τέτοιο. «Οι συμφωνίες που έχει υπογράψει η Τουρκία δεν δίνουν το δικαίωμα στα κόμματα να προσφεύγουν«, σχολίασε.

«Το 1975 το βρετανικό δημοψήφισμα για την ΕΕ οδηγήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το οποίο απέρριψε την προσφυγή τονίζοντας πως αυτό το δημοψήφισμα ήταν εκτός της δικαιοδοσίας του. Το 1994 έγιεν το ίδιο με το φινλανδικό δημοψήφισμα. Αν δεν έχεις το δικαίωμα να προσφύγεις στο Ευρωπαϊκό Δικατήριο δεν πηγαίνεις» υπογράμμσε.

Επίσης, τόνισε ότι οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη μεροληπτούν κι επιπλέον εξαπατούν την ΕΕ. Παραπλανούν ολόκληρο τον ευρωπαϊκό οργανισμό, τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα