Στο (Nέο) Kόσμο της Μόλλυ Σουήνη…

15:05 13/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Την -εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα- ιστορία της τυφλής Μόλλυ Σουήνη του Ιρλανδού Μπράιαν Φρίελ παρουσιάζει φέτος στο θέατρο του Νέου Κόσμου η ομάδα ΠΥΡ, επιχειρώντας να «φωτίσει» τη ζωή της ηρωίδας πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση για να αποκτήσει εκ νέου την όρασή της.

Πόσο, τελικά, ιδανική είναι η επαναφορά της Μόλλυ στον κόσμο των βλεπόντων, όταν η ίδια έχει μάθει να πορεύεται στο σκοτάδι; Και πόσο ίδια θα νιώθει μετά την φαινομενική «διάσωσή» και μετακόμισή της στο νέο της κόσμο; Πως θα επηρρεάσει

η εν λόγω αλλαγή τη στάση των ανθρώπων απέναντί της;

Η παράσταση δομείται πάνω στις αφηγήσεις τόσο της ίδιας της Μόλλυ Σουήνη, όσο και των δύο ανθρώπων που δρουν καταλυτικά στη ζωή της: Του άντρα της, ο οποίος την πείθει να κάνει την επέμβαση, αλλά και του οφθαλμίατρου Ράις. Τρείς παράλληλοι μονόλογοι παρουσιάζονται με άξονές τους το χιούμορ και την ωμή ειλικρίνεια.

Οι Δέσποινα Κούρτη, Αργύρης Ξάφης και Δημήτρης Γεωργιάδης ξεδιπλώνουν αριστοτεχνικά τους τρεις χαρακτήρες του έργου. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να δοθεί στην ιδιαίτερη εικαστική σύλληψη με το εύρος της χρωματικής όρασης, αλλά και στον φωτιστικό σχεδιασμό.

Τελικά, η ματιά του καθενός από τους ήρωες συναντά, κάπου, τη ματιά του θεατή απέναντι σε ότι φοβάται. Το οποίο ωστόσο δεν είναι απαραίτητα υπό σκοτάδι.

Είναι, ίσως οι προσπάθειές μας να μπορούμε να ανταπεξερχόμαστε σε κάθε είδους αλλαγές. Αλλά και το πόσο έτοιμοι είμαστε να δεχτούμε τις όποιες μεγάλες ανατροπές στην πορεία της ζωής μας…

Κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να μετοικίσουμε σε ένα νέο για εμάς κόσμο;

*Η παράσταση θα παρουσιάζεται από τις 18.10.2017 έως και τις 14.01.2018

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Αργύρης Ξάφης
Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη
Σκηνικό – Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου
Trailer: Σεμπάστιαν Φραγκόπουλος
Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δέσποινα Κούρτη, Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Γεωργιάδης

ΧΩΡΟΣ
Δώμα Θεάτρου Νέου Κόσμου
Από 18.10.2017 μέχρι 14.01.2018

ΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ
Τετάρτη 21:15
Πέμπτη 21:15
Παρασκευή 21:15
Σάββατο 21:15
Κυριακή 19:00

The post Στο (Nέο) Kόσμο της Μόλλυ Σουήνη… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα