Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Επιτροπής για δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα

08:31 1/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 13.00, ξεκινά η συζήτηση, σχετικά με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τη νομιμότητα των δανείων σε πολιτικά κόμματα αλλά και ιδιοκτήτριες εταιρείες ΜΜΕ από τις τράπεζες.

Από την πλευρά, του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε χθεσινή του συνέντευξη στην

Εφημερίδα των Συντακτών κάνει λόγο για δυσάρεστες εκπλήξεις που περιμένουν τους «φοροφυγάδες και τους εκπροσώπους της διαπλοκής»,ενώ σχετικά με το πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων σημειώνει: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πριν πουν, όμως, οτιδήποτε για τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ από τις τράπεζες, πρέπει να πουν στον λαό ποιοι πήραν τα δάνεια, γιατί τα πήραν, τι τα έκαναν, αν θα τα επιστρέψουν και πότε. Η συζήτηση στη Βουλή, που προβλέπεται ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική, θα αναδείξει, πιστεύω, κάθε είδους ευθύνη για τη λεηλασία που έλαβε χώρα για πάρα πολλά χρόνια σε βάρος του ελληνικού λαού».

Και συμπληρώνε騫Οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν συνηθίσει να εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και συνήθως ανταποκρίνονται στα υψηλά καθήκοντά τους. Είμαι βέβαιος πως αυτό θα συμβεί και στην περίπτωση αυτή. Επομένως, δεν χρειάζεται οποιαδήποτε παρότρυνση από την κυβέρνηση. Άλλωστε, η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αναμιγνύεται σε υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα