Στην Κολομβία βρέθηκαν τα κλεμμένα ιατρικά μηχανήματα από τα νοσοκομεία

13:49 7/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Τα ιατρικά μηχανήματα που εκλάπησαν από ελληνικά νοσηλευτικά ιδρύματα στην Αττική και την περιφέρεια εντοπίστηκαν στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα την Κολομβία, σύμφωνα με την Eλληνική Aστυνομία που εξιχνίασε την υπόθεση.

Έπειτα από εκτεταμένες έρευνες η Αστυνομία ταυτοποίησε ως δράστες των κλοπών τέσσερις Κολομβιανούς, έναν 20χρονο, έναν 37χρονο, έναν 50χρονο και έναν ακόμη που δεν έχει γνωστοποιηθεί η ηλικία του. Οι τέσσερις άνδρες είχαν έρθει στην Ελλάδα αεροπορικώς μέσω Τουρκίας στις

αρχές Μαΐου με πλαστά έγγραφα πορτογαλικών Αρχών, ενώ αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Πρόκειται για διεθνές κύκλωμα το οποίο είχε προχωρήσει σε δεκάδες κλοπές σε νοσοκομεία από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, οι ύποπτοι έφθαναν στις χώρες ενδιαφέροντος, νοίκιαζαν σπίτια μέσω ίντερνετ και στη συνέχεια παρακολουθούσαν τα νοσοκομεία που είχαν βάλει στο στόχαστρο.

Αφού έκλεβαν τα μηχανήματα, τα έστελναν με εταιρείες ταχυμεταφορών στην Μπογκοτά, με ίδιο όνομα αποστολέα και παραλήπτη.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, αφού έκλεψαν τα ιατρικά μηχανήματα από τον Άγιο Σάββα και τα νοσοκομεία της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου, αναχώρησαν για την Κολομβία μέσω Ισπανίας.

Οι δράστες είχαν ήδη στείλει δύο πακέτα με ενδοσκόπια, ενώ οι Αρχές σταμάτησαν ένα πακέτο με τέσσερα ενδοσκόπια, τα οποία προέρχονται από τα νοσοκομεία του Αγίου Σάββα και της Λάρισας, ενώ τα μηχανήματα που εντοπίστηκαν θα επιστραφούν στα νοσοκομεία απ’ όπου αφαιρέθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα