Στην Αθήνα ο Νίκος Αναστασιάδης σήμερα

09:28 30/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Στις 10:15 ο Πρόεδρος της Κύπρου N. Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Ι. Κασουλίδη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ν. Χριστοδουλίδη, θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις οποίες θα είναι παρών και ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς.

Στόχος είναι ο πλήρης συντονισμός Λευκωσίας-Αθηνών για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, από τις 9-11 Ιανουαρίου και τη διάσκεψη στις

12 του μηνός, στην οποία θα λάβει μέρος η Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας με βάση τη Συνθήκη του 1960.

Στην «ατζέντα» των συζητήσεων θα είναι το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, η σύνθεση της διάσκεψης, ενώ θα γίνει και αξιολόγηση της μέχρι σήμερα πορείας των διαπραγματεύσεων.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» τη σημερινή συνάντηση του προέδρου Ν. Αναστασιάδη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Ο Κύπριος πρόεδρος θα επιστρέψει στη Λευκωσία το απόγευμα. Εξάλλου, ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, εκτός από τις ηγεσίες των κομμάτων στο Εθνικό Συμβούλιο της 5ης Ιανουαρίου, προτού μεταβεί στην Ελβετία, θα ενημερώσει για τις εξελίξεις και τον λαό, δήλωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα