Στην Αθήνα ο Μακρόν με μήνυμα εμπιστοσύνης και 40 επιχειρηματίες

22:15 5/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Με μήνυμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και τους Έλληνες για ανάκαμψη, φθάνει την Πέμπτη στην Αθήνα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Όπως διαρρέουν πηγές της γαλλικής προεδρίας πρόκειται για μήνυμα εμπιστοσύνης για το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται για την ελληνική οικονομία, μήνυμα για την ανάκαμψη της Ευρώπης μέσω της Ελλάδας, του συμβόλου της ευρωπαϊκής

οικονομικής κρίσης.

Το πρόγραμμα του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα

Το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και στις 13.30 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Γάλλος Πρόεδρος αμέσως μετά θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μετά τη συνάντηση των δυο ανδρών Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Στις 19.00 το απόγευμα ο κ. Μακρόν θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Λόφο της Πνύκας όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στις 21.00 το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Γάλλο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Για τις 10 το πρωί της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γάλλου Προέδρου με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ, την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό αλλά και 40 Γάλλους επιχειρηματίες οι οποίοι θα έχουν σειρά συναντήσεων με περίπου 100 Έλληνες επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μακρόν, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Στόχος είναι η επαφή της γαλλικής και ελληνικής επιχείρησης, σε ποικίλους τομείς σε όλα τα επίπεδα, ο εντοπισμός των δυσκολιών και των ευκαιριών.

Το μήνυμα που επιδιώκεται είνфι ότι οι επενδύσεις ξεκινούν και πάλι στην Ελλάδα και ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να είναι παρούσα, όπως κατά τη διάρκεια της κρίσης, έτσι και κατά τη φάση της ανάκαμψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα